Košarka

Brat Jokićevog saigrača osuđen za ubistvo!

Autor Dragan Šutvić

Nakon nasilne vožnje prošlog januara, zbog koje je stradala jedna djevojka, Porter je osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu.

Izvor: mondo.ba

Kouben Porter, brat košarkaša Majkla Portera Džuniora koji igra kod Nikole Jokića u Denveru, priznao je krivicu pred sudom u Denveru za ubistvo Keti Lajmon Rotman. Prije više od godinu dana, tačnije 22. januara 2023, Kouben Porter je pijan sjo u kola i udario u automobil nastradale djevojke zbog čega je sada osuđen na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora.

Nesrećna djevojka koja je poginula od siline udara automobila je bila zaposlena kao vozač Ubera i u tom trenutku je bila na "radnom zadatku", odnosno prevozila je jednu osobu koja je preživjela udes. U trenutku nesreće, brat NBA zvijezde je vozio 80 kilometara na čas u zoni u kojoj je ograničenje 50, što dovoljno govori koliko nije poštovao propise i kako je ugrozio sve ostale vozače.

Takođe, policija je utvrdila da je bio u alkoholisanom stanju i u njegovom automobilu pronađeno je nekoliko flaša alkoholnih pića. Što se tiče Koubena, njega sada čeka osam godina zatvora i njegova košarkaška karijera je praktično završena, pošto je do sada nastupao za Univerzitet Denver.

Za to vrijeme, Majkl Porter Džunior odigrao je fantastičnu utakmicu za Denver protiv L.A. Lejkersa i pomogao je svojoj ekipi da dođe do šeste uzastopne pobjede nad Lebronom Džejmsom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!