Košarka

Cirkus u NBA: Džejms Harden blokirao svog saigrača!? Dodao mu, pa počeo da igra odbranu na njemu! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Šta je htio Džejms Harden, to vjerovatno samo on zna. Ako je i njemu jasno...

Izvor: x/@Eurohoopsnet/PRINTSCREEN

Šta, pobogu, radi Džejms Harden? Jednog od najpopularnijih NBA igrača godinama kritikuju kako ne igra dovoljno dobru i požrtvovanu odbranu, a on je sada krenuo da skače na blokadu svojim saigračima! Na meču Portlandom postigao je Harden 19 poena i uz to dodao 14 asistencija za dabl-dabl učinak, ali se najviše pričalo o jednom napadu u kome je krenuo da odbrani šut Kavaja Lenarda.

Harden je u trećoj četvrtini prošao svog čuvara, vidio slobodnog Lenarda u uglu i bacio mu loptu. A onda dok se krilni košarkaš Klipersa namještao na šut on se zatrčao ka njemu, skočio i digao ruku kako bi ga izblokirao!?

Svi su ostali u šoku poslije ovog poteza iskusnog košarkaša, a na kraju je Kavaj Lenard promašio trojku, Ipak Ivica Zubac je loptu uspio u skoku da dobaci upravo do Hardena i nastavio se napad Klipersa. Pogledajte ovu krajnje čudnu situacju: 

Na kraju su Klipersi uspjeli da pobijede 116:103, a Pol Džordž je bio najefikasniji na meču sa 27 poena uz 6 skokova i 4 asistencije. Kavaj Lenard je dodao 24 poena, a Harden 19 uz 14 asistencija. Nekadašnji centar Mege Ivica Zubac je uz 14 poena dodao 9 skokova, a bivši igrač FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit je dao 8 poena uz 2 skoka i 1 asistenciju.