Košarka

Jokiću su ukrali četvrtu MVP titulu! Legendarni Amerikanac zagrmio: "Sad bismo pričali o istoriji!"

Autor Goran Arbutina

Nikola Jokić je blizu treće MVP titule, a mogao je da ima i četiri u nizu...

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi će se i ove sezone boriti za NBA titulu, a gotovo je izvesno da je najbolji igrač tima Nikola Jokić osvojio MVP priznanje za partije u ligaškom dijelu sezone. biće to treća prestižna nagrada za centra iz Sombora - prve osvojio je u uzastopnim sezonama, zatim je niz prekinuo Džoel Embid, a sada će priznanje ponovo u ruke košarkaša iz Sombora.

Legendarni NBA trener Džordž Karl, koji je svojevremeno vodio i Denver Nagetse, tvrdi da bi Nikola Jokić bio prvi igrač u istoriji NBA lige sa četiri uzastopna MVP priznanja, da ga prethodne godine nisu pokrali kako bi nagradu dodelili naturalizovanom Amerikancu. Do samog kraja sezone vodila se borba između Nikole Jokića i Džoela Embida, a Karl kaže da je igrač Filadelfije krađom stigao do pehara.

"Veoma loše što je Jokić pokraden prošle godine, inače bismo ovog mjeseca pričali o prvom igraču ikada koji je osvojio četiri MVP priznanja u nizu", napisao je Karl na svom Tviter profilu i izazvao lavinu komentara. Pogledajte njegovu objavu:

Jokić je i ove sezone imao veliku konkurenciju u liku i djelu Džoela Embida, ali je Kamerunac sa američkim pasošem povredom u finišu sezone sebe eliminisao iz trke jer nije odigrao dovoljan broj mečeva. Kao najveći protivnici Nikole Jokića u trci su ostali Šaj Gildžes-Aleksander, Luka Dončić i drugi košarkaši, ali niko od njih nije imao realne šanse da mu preotme najvažnije individualno priznanje.

Podsećamo, pored dvije već osvojene MVP nagrade za učinke u ligaškom dijelu sezone, Nikola Jokić ima MVP priznanje i za finalnu seriju iz prethodne sezone. Tada je predvodio Denver do prve titule u istoriji franšize, a u seriji protiv Majamija bio je ubjedljivo najbolji košarkaš tima iz Kolorada.