Košarka

Sve što treba da znate o Partizan - Crvena zvezda! Igra se finale ABA lige - da li je ovo posljednji meč?

Autor Nebojša Šatara

Dva najbolja srpska tima bore se za titulu u ABA ligi.

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde nastavljaju borbu za šampionsku titulu u regionalnoj košarci - na programu je treći meč finalne serije ABA lige, a ovog puta će se igrati pred navijačima crno-bijelih. Serija se seli u Beogradsku arenu, za koju se vjeruje da će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, jer je Partizanu neophodna podrška kako bi se rezultatski vratio u seriju protiv najvećeg rivala.

Treći meč finala ABA lige igra se u nedjelju od 20:30, a oči čitavog regiona biće upereni ka Beogradu. Ovaj meč mogao bi da bude i posljednji u seriji, ukoliko Crvena zvezda napravi iznenađenje i zabilježi trijumf na terenu najvećeg rivala. To se rijetko dešavalo u prethodnim sezonama, ABA liga je generalno "domaćinska", a još od 2018. godine nismo vidjeli brejk u finalu.

Tkođe, Crvena zvezda i Partizan nisu često uspijevali da savladaju najvećeg rivala pred protivničkim navijačima, pa su crno-bijeli favoriti da u nedjelju uveče zabilježe prvi trijumf u seriji i smanje razliku u finalu, nakon što je Zvezda riješila u svoju korist oba meča odigrana u hali "Aleksandar Nikolić".

GDJE JE PRENOS?

Za sve one koji neće moći da budu u Beogradskoj areni dobre vijesti su da će treći meč finalne serije prenositi televizija "Arena sport". Kao i prva dva susreta u seriji, na Areni će biti prenos najvažnije utakmice u regionalnoj košarci, ali i studio sa stručnim gostima posvećen meču, odnosno konferencije obojice novinara nakon završenog susreta.

Takođe, direktan prenos obezbijedila je i televizija B92, dok ćete tekstualni prenos meča moći da pratite uz MONDO. Na našem portalu možete pročitati sve detalje sa utakmice, izjave obojice trenera, ali i svih zapaženijih aktera iz tabora Partizana i Crvene zvezde.

KO SU ADUTI?

Nakon dva poraza na gostujućem terenu, Partizan mora da se trgne i pronađe odgovor na igru Crvene zvezde. Prije svega, navijači Partizana očekuju mnogo bolje partije kapitena Kevina Pantera koji je bio veoma tih u prva dva meča i nije imao očekivani doprinos na parketu. Takođe, ponovo bi faktor mogao da bude Džejms Naneli, koji je u prvom meču dugo držao crno-bijele u egalu, impresivnom partijom i jednim od najboljih izdanja u sezoni. Nadaju se navijači i da će trojica visokih igrača - Smailagić, Kaminski i Kaboklo - imati manje problema sa ličnim greškama, a veći napadački doprinos.

Sa druge strane, centralna figura u crveno-bijelom dresu ponovo će biti Miloš Teodosić. Od iskusnog plejmejkera zavisi raspoloženje čitavog tima, ali i njemu treba prava pomoć saigrača. U drugom meču, odnosno prve dvije četvrtine te utakmice, vidjeli smo svu moć Nemanje Nedovića, koji bi mogao ključan za brejk u Areni. Takođe, važnu rolu mogao bi da odigra iskusni Trej Tompkins koji ima na desetine ovakvih utakmica i čini se da je u sve boljem ritmu.

KRAJ ILI ČETVRTA?

Kao što smo rekli, serija bi mogla da se završi u Beogradskoj areni, ukoliko Zvezda zabilježi pobjedu. To bi bio i treći trijumf crveno-bijelih, odnosno čak šesta pobjeda u nizu nad Partizanom. Ako tim Željka Obradovića zabilježi pobjedu pred svojim navijačima, gledaćemo četvrti meč na istom mjestu, pred istim navijačima.

Eventualna peta utakmica seli se na drugi kraj grada, pošto Zvezda ima prednost domaćeg terena u finalu ABA lige.

BONUS VIDEO: