Košarka

"Najgori igrač u istoriji Partizana" Legendarni košarkaš crno-bijelih udario po kapitenu!

Autor Goran Arbutina

Najplaćeniji igrač Partizana nije odigrao sjajno u seriji protiv Zvezde, pa je na meti kritika.

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana privode kraju jednu neuspješnu sezonu i već sada u klubu mora da se misli o velikim promjenama tokom ljeta. Navijači na društvenim mrežama pokazuju nezadovoljstvo nakon "čišćenja" u finalu ABA lige i ubjedljive pobjede Crvene zvezde, a među onima koji nisu oduševljeni igrom Partizana je i nekadašnji centar crno-bijelih Ratko Varda.

Veliki navijač Partizana posebno je kivan na strance koji nose dres beogradskog tima. On se na društvenim mrežama oglasio nakon poraza crno-bijelih pred svojim navijačima, u trećoj utakmici finalne serije, a prvi na udaru našao se kapiten Kevin Panter za kojeg je istakao da je najgori košarkaš u istoriji kluba!

"Kevin kapiten! Pa gdje si Kevineeee cijele godine? Gde si koji... Slobodno ću ovo da napišem, pa nek se ljuti na mene ko god hoće. Najgori igrač u istoriji Partizana (ako govorimo o učinku i o tome koliko je plaćen)", napisao je nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda.

Takođe, slavni košarkaš izračunao je prosjek postignutih poena petorice inostranih košarkaša koji su u ovoj seriji odigrali ispod očekivanja. "Neko bi rekao 'vau', pa ovo je sjajno, vodeći stranci odigrali savršenu utakmicu! Utakmicu? Eeee ovo nije utakmica, ovo je ukupan broj poena za tri utakmice koji su ostvarili ljudi koji ne znaju šta znači derbi. Prosjek: Panter - 8,3, Ledej 6,3, Kaminski 2,6, Doužer 7,6, Kaboklo 6,6", dodao je Varda.

Čuveni Ratko Varda igrao je za seniorski tim Partizana od 1995. do 2001. godine, a zatim je jednu sezonu proveo u NBA ligi gdje je nosio dres Detroit Pistonsa. Usledili su brojni timovi širom Evrope sve dok 2017. godine nije završio profesionalnu karijeru. Sa Partizanom je po dva puta osvojio prvenstvo u Kup Jugoslavije.