Košarka

Evroliga se oglasila zbog Zvezde i Uroša: Crveno-bijeli su danima čekali ovu poruku

Crvena zvezda i Uroš Plavšić potpisali trogodišnji ugovor, a Evroliga prokomentarisala to.

Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Crvena zvezda osvojio je Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i Superligu Srbije, a samo nekoliko dana nakon trećeg slavlja u sezoni priča se o formiranju tima za narednu takmičarsku godinu. Inostrani košarkaši Džoel Bolomboj i Rokas Gedraitis produžili su ugovore tokom sezone, a kao prvo pojačanje stigao je centar Mege - Uroš Plavšić (26). To je prokomentarisala i Evroliga pa sada djeluje sasvim izvjesno da će Zvezda naredne sezone igrati u tom takmičenju.

Potpis trogodišnjeg ugovora srpskog košarkaša i crveno-bijelih naišao je na dobar prijem među navijačima, koji su već znali da će Plavšić postati igrač tima za koji navija od malih nogu. Odrastao je uz crveno-bijele, a bodrio ih je i tokom finalne serije ABA lige protiv Partizana, kada je najveći rival "počišćen". Na dobar prijem među navijačima naišla je i objava Evrolige na društvenim mrežama.

Zvanični nalog Evrolige objavio je da su crveno-bijeli angažovali svoje prvo ljetno pojačanje, a navijačima je to dovoljno da budu sigurni kako je Crvena zvezda učesnik takmičenja i naredne sezone. Za to još nismo dobili zvaničnu potvrdu, ali je jasno da sve ide ka tome - crveno-bijeli su kao regionalni šampioni favoriti da dobiju jednu od četiri specijalne pozivnice. Pogledajte objavu:

Za mjesta u takmičenju najboljih evropskih klubova konkurišu još i Partizan, Valensija, Virtus i Alba, a pitanje je koji će tim ostati bez prilike da se takmiči protiv najboljih. Prvi čovjek crno-bijelih Ostoja Mijailović naveo je u petak uveče da čvrsto vjeruje kako će Partizan biti dio Evrolige, jer i evropska košarka ima koristi od srpskog kluba koji je tokom posljednje dvije sezone najgledaniji u takmičenju.