Košarka

Hrvatska preživjela Dominikanu: Protiv Janisa i Grka za mjesto na Olimpijskim igrama!

Autor Goran Arbutina

Hrvatska je uspjela da pobijedi Dominikansku Republiku i prošla je u finale kvalifikacionog turnira u Pireju.

Izvor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Hrvatska će igrati za mjesto na Olimpijskim igrama! Izvukla se u polufinalu kvalifikacionog turnira u Pireju i uspjela je uz malo sreće da slomi Dominikanu - 80:77 (16:15, 21:17, 16:21, 27:24). Bilo je mnogo teže nego što se očekivalo, prava drama u posljednjim sekundama, meč je mogao da ode i u produžetke.

Imala je Dominikana šut za produžetak, uprkos dobroj odbrani hrvatskih igrača Duarte je našao prostor za šut, uspio da uputi loptu ka košu, ona se od table odbila ka obruču i izašla iz koša. Bio je to znak da je meč gotov i da će Hrvatska da igra protiv Grčke za mjesto na Olimpijskim igrama.

Jasno je i hrvatskim reprezentativcima da će morati mnogo, mnogo bolje ukoliko žele da sruše Janisa Adetokumba i saigrače. Grci igraju pred svojim navijačima i u prvom polufinalnom duelu su pregazili Slovence kojima nije pomogao ni Luka Dončića. Ukoliko ne podignu nivo igre teško da će moći da pariraju domaćinima.

Najbolji u hrvatskom timu bili su Ivica Zubac (25, 9sk), Dario Šarić (14, 5sk) i Džejlin Smit (14, 3as, 3sk). Na drugoj strani je najbolji bio Duarte sa 17 poena.

Tagovi