Uživo

Poraz srpskih basketaša u Parizu: Niko ništa šampionu ne može, u problemu smo!

Pratite uživo meč basketaša Srbije i Letonije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS

Basketaši Srbije doživjeli su drugi poraz na Olimpijskim igrama u Parizu pošto ih je večeras nadigrala Letonija 21:14. Olimpijski šampion iz Tokija igra nevjerovatno u dosadašnjem dijelu turnira i jedini je tim sa maksimalnim učinkom (6/6), dok Srbija sada ima skor od tri pobjede i dva poraza.

Večeras od 22.05 srpske basketaše čeka meč sa Poljskom koji moramo da dobijemo kako se situacija za direktan plasman u polufinale ne bi "prokockala". Holandija ima 4-2 i sada nam već ozbiljno prijeti srpskim igračima, dok osim sa Poljskom - Srbija za kraj igra i sa Litvanijom u nedjelju od 18.35. Srbija je favorit u obje utakmice i trebalo bi da "odbrani" drugo mjesto koje bi značilo da do finala ne možemo da igramo sa Letonijom.

Iako su olimpijski šampioni ranije danas igrali dramatičan meč sa Francuskom (22:20), uspjeli su da se "resetuju" do večernjih časova i da nas počaste šuterskim treningom. Postigli su šest "dvojki" za tri minuta i brzo se odvojili i srpski tim nije bio blizu da stigne.

19:31

KRAJ!

Srbija je izgubila od Letonije 21:14. Ovo je drugi poraz srpskih basketaša koji će se pošteno oznojati ako hoće da direktno prođu u polufinale, pošto Letonija djeluje nezaustavljivo. Ostvarili su šest pobjeda u dosadašnjem dijelu turnira i stvarno djeluju kao najveća sila za koju niko nema rješenje.

19:27

14:18 - Majstorović!

Vodi borbu sa Letoncima, ali i sa sudijama cijeli meč Majstorović.

19:27

13:17 - Lijepo!

Konačno lijep i efektan napad preko Majstorovića, dva puta za redom. Tri i po minuta do kraja, odnosno Letoncima četiri poena fale za pobjedu.

19:22

9:15 - Opet bježe!

Ne funkcioniše napad Srbije, a djelujemo vrlo nervozni bez lopte. Letonci daleko bliže pobjedi.

19:22

9:13 - Stojačić!

Velika je i dalje razlika, Srbija je u bonusu, a Letonci biju i biju. Pokazuje "Brka" da ima već ožiljak na nozi.

19:21

7:12 - Lacis, pa Lasmanis!

Sve dvojke ulaze u koš Srbije...

19:21

5:8 - Ne staju Letonci!

Četiri "dvojke" Letonije za sada, nevjerovatno šutiraju.

19:20

5:4 za Srbiju - Stojačić!

Majstorija našeg "Brke" pod košem uz faul, pa prekršaj Lasmanisa, četvrti za Letonce na meču.

19:20

4:2 za Letoniju!

Majstorović i Vasić nas vraćaju u igru poslije dvojke Mijezisa, nevjerovatan je na turniru za sada, a onda i Lasmanisova trojka.

19:02

Kakva je situacija?

Srbija u ovom trenutku ima tri pobjede i poraz (od Kine), dok je Letonija jedina neporažena ekipa. Olimpijski šampion ranije danas je pobijedio domaćina Francusku 22:20, "dvojkom" Naurisa Mijezisa, najboljeg igrača ovog tima.