Košarka

"Izbacite ih iz reprezentacije, brukaju nas": Srbi održali čas patriotizma Amerima, vidite razliku!

Velika razlika kako se sluša srpska i američka himna pred meč na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: X/@GlobalDiss/Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije vodila je protiv Amerikanaca skoro 37 minuta, ali na kraju nije došla do pobjede vrijedne finala Olimpijskih igara u Parizu. Malo više sudije, pomalo sreća, malo kvalitet koji posjeduje drim-tim odlučili su da se "slomi" junačko srce košarkaša Srbije na koje je cijela zemlja ponosna.

Bila je to maestralna partija, neki čak kažu jedna od najboljih u istoriji reprezentacije, a ključna razlika u odnosu na Amerikance su dobro raspoređene uloge kod selektora Svetislava Pešića i porodična atmosfera. Vidjela se sloga i na kraju utakmice, kada je kapiten Bogdanović tješio Dobrića, ali i na početku utakmice, ko je htio da vidi. Već prilikom intoniranja himni moglo je da se "pročita" kome je više stalo do finala. 

Upravo su navijači na društvenim mrežama primijetili razliku između dva tima; jedni su zdušno pjevali himnu svoje države, zagrljeni i puni emocija, dok su drugi stavili i ruke u džepove i bili potpuno nezainteresovani.

"Ruke u džepovima dok slušaš himnu? Ovo je kao da vrijeđaš svoju majku", "Trebalo bi da ih izbace iz reprezentacije", "Apsolutno sramotno i nedopustivo ponašanje američkih sportista. Poštovanje samo Srbima", samo su neki od komentara koji su se nizali na društvenim mrežama kada je evidentirana velika razlika između dva tima.


U međuvremenu je otkriveno da nije to jedini problem u američkom timu nego da su i određeni odnosi pokvareni, ali nažalost himna Srbije neće se slušati večeras u finalu Olimpijskih igara. Zato hoće u meču za bronzanu medalju protiv Njemačke (11.00) u kome se nadamo da će srpski momci dati sve kako bi odličnu igru na ovogodišnjem turniru u Parizu "naplatili medaljom", što su i te kako zaslužili.