Košarka

Zlatni "orlovi" stižu u Beograd, evo i kada: Donose bronzu u Srbiju, svi znamo da su bili najbolji!

Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Srbije će vrlo brzo biti u Beogradu gdje će navijači moći da ih dočekaju!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Košarkaši Srbije napravili su ogroman uspjeh na Olimpijskim igrama u Francuskoj pošto su uspjeli da osvoje bronzanu medalju! U meču za bronzu savladali su svjetskog šampiona Njemačku 93:83, nakon čega je uslijedilo ogromno slavlje i pravi šou na postolju pri dodjeli medalja. 

Sada se oni vraćaju u Srbiju, a oni bi oko 12.20 trebalo da slete na aerodrom "Nikola Tesla", gdje se očekuje da će ih dočekati veliki broj navijača koji žele da ih pozdrave i da proslave sa njima olimpijsku medalju. Srbija će u sastavu: Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Uroš Plavšić i Nikola Jokić malo poslije podneva stići u Beograd. 

Srbija je Olimpiske igre počela porazom od Sjedinjenih Američkih Država u grupi, zatim su "orlovi" pregazili Portoriko i pobijedili Južni Sudan, pa su kao najbolja drugoplasirana ekipa turnira otišli u drugi šešir i tu su ih u žrijebu sačekali Australijanci. Poslije jako lošeg početka meča, uspjeli su da se vrate i pobijede u tom četvrtfinalu, a onda su se opet sastali sa Amerikancima. Izgubili su Srbi taj meč u neizvjesnoj i upitnoj završnici, a zatim su uspjeli da se podignu i da pobijede Nijemce u meču za bronzu.