Košarka

Bogdana pitali za Lučića i Kalinu, on ih zvao nazad u reprezentaciju: Nisu se oni oprostili, nije gotovo!

Autor Dragan Šutvić

Bogdan Bogdanović je rekao da još nije sigurno da su se Vladimir Lučić i Nikola Kalinić oprostili od nacionalnog tima.

Izvor: MN PRESS

Gostujući u magazinu "Oko" kapiten košarkaške selekcije Srbije Bogdan Bogdanović dotakao se brojnih tema vezanih za nacionalni tim Srbije, a prisetio se i samih početaka u nacionalnom timu i saradnje sa Aleksandrom Đorđevićem kao selektorom i Milošem Teodosićem kao kapitenom. Otkrio je da mu je Aleksandar Đorđević prvi put u karijeri dao potpunu slobodu. čak ga je tjerao da šutira!

"Mnogo sam naučio od njih. Sale je prvi trener koji mi je došao sa maksimalnom slobodom, tjerao me je da šutiram. Rekao mi je: 'Kad god pređemo pola, a ti si sam, ti šutiraj. Nemoj da komplikuješ!' Pomogao mi je da pojednostavim moju igru. Naravno ta ekipa i svi saigrači su vrhunski ljudi, naučili su nas pravim vrijednostima i danas mi možemo na sličan način da pomognemo našim saigračima", rekao je Bogdanović. 

Često je na počecima svoje reprezentativne karijere Bogdan Bogdanović dobijao loptu u ruke kada je "gusto". Kako kaže uvijek je to volio, a selektor je znao da "nanjuši" ko je pravi čovjek za takve situacije. "On je to instinktivno radio, valjda je vidio ko voli to da radi na treningu. Dosta to ide i od povjerenja saigrača i ekipe. Uvijek sam volio da šutiram te neke šuteve. To dolazi od povjerenja", naglasio je on. 

Sada je glavna osovina nacionalnog tima Srbije generacija '94/'95. Tu su Nikola Jokić, Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Nikola Milutinov, a kapiten im je nešto stariji Bogdan Bogdanović. Na pitanje da li mogu da se očekuju i stariji - Vladimir Lučić i Nikola Kalinić nazad u nacionalnom timu Bogdanović je rekao da ih očekuje!

"Nisu se oprostili, nisu rekli da su završili reprezentativnu karijeru. Svi se čujemo, družimo se. Očekujemo da svako ko bude bio zdrav i spreman na odricanje da bude tu. Oni su momci veterani, iskusni, a ovi mlađi nadamo se da će da se odazivaju", rekao je Bogdanović. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!