Košarka

"Naučiću Partizanove pjesme za dvije nedjelje": Amerikanca oduševili Grobari u Areni!

Autor Nebojša Šatara

Američki košarkaš Dvejn Vašington brzo će naučiti navijačke pjesme Partizana.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Partizana ubjedljivo su savladali Borac iz Čačka u prvom kolu ABA lige (96:66), a u Bweogradskoj areni bilo je preko 18.000 navijača. Njihov značaj za potpuno novi tim Partizana istakao je trener Željko Obradović, a koliko su oduševljeni igrači najbolje govori izjava jednog od novajlija u timu crno-bijelih!

"Bio sam uzbuđen, čovječe. Navijači su ludi, nikada ne možemo da budemo umorni pred njima. Imamo mnogo novih igrača ali već smo povezani. Ne mogu ni da zamislim kako će biti sa još više ljudi u hali. Čuo sam da utaikmice u Evroligi budu još luđe, da ne čuješ šta se priča niti svoje misli. Za dvije nedjelje ću naučiti navijačke pjesme Partizana", rekao je medijima poslije utakmice u Beogradskoj areni Dvejn Vašington koji je ovog ljeta stigao u Srbiju. Poslušajte njegovu izjavu:

Dvejn Vašington je u karijeri igrao za Indijanu, njen razvojni tim, Finiks i Vestčester, razvojni tim Njujork Niksa. Igranje za Partizan mu je prvo van SAD, a zanimljivo je da je rođen u Njemačkoj dok je njegov otac tamo igrao košarku. I Dvejn Vašington senior svojevremno je bio NBA igrač, a igrač Partizana ima rodbinske odnose sa slavnim Derekom Fišerom koji je godinama igrao plejmejkera u timovima iz najjače lige na svijetu.

Bonus video:

(MONDO)