Košarka

Stvara se NBA supertim: Trejdovan veliki rival, ova ekipa hoće titulu

Minesota i Njujork trejdovali, a Denver Nagetsi će imati još teži posao na Zapadu NBA lige.

Izvor: C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

Prethodne sezone bili su jedan od najboljih timova u NBA, a sada je Minesota riješila da krene i po šampionsku titulu! U noći između petka i subote u SAD je odjeknula bombe - veliki trejd tri tima iz kojeg su Timbervulvsi pokušali da izvuku maksimum i osvježe ekipu pred novu sezonu.

Tim je napustio dosadašnji centar Karl-Entoni Tauns, kojem je Minesota bila prvi tim u NBA ligi. Tauns je devet godina nosio dres tima koji ga je svojevremeno draftovao kao prvog pika. U tom periodu bio je ruki sezone, dva puta u trećoj idealnoj petorci lige, četiri puta učesnik Ol-star meča... I došlo je do kraja!

Karl-Entoni Tauns postaće novi igrač Njujork Niksa a taj tim dobija i zagarantovanog top13 pika na narednom draftu, dok će u drugom pravcu krenuti Džulijus Rendl i Donte DiVićenco. Po prvim informacijama koje su stigle sa drugog kraja svijeta, u trejd je uključen i Šarlot, koji će dobiti samo pikove za budućnost. Za sada se još ne zna koliko njih i na kojim pozicijama.

Ovim trejdom Karl-Entoni Tauns seli se na Istok, pa više neće voditi borbe protiv Nikole Jokića, što je posljednjih godina bio izuzetan duel u Zapadnoj konferenciji. Minesota je prethodne sezone uspjela da eliminiše Denver u polufinalu Zapada, a srpski centar nije mogao da se izbori protiv tima koji je pažljivo sklapan da osvoji NBA ligu.

Za sada im to nije pošlo za rukom, ali je dovođenje dvojice iskusnih igrača iz Njujork Niksa očigledno njihova strategija da stignu do prstena. Nema sumnje da će Timbervulvsi biti jedan od najjačih timova i u predstojećoj sezoni, pa Denver Nagetse očekuje velika borba u pohodu na drugu titulu u istoriji.