Košarka

"Ne smijemo da ih potcijenimo, biće kao u Dubaiju!" Oglasio se trener Zvezde pred start Evrolige

Autor Dragan Šutvić

Prva izjava trenera Janisa Sferopulosa pred start nove sezone Evrolige.

Izvor: MONDO/Tijana Jevtić

Crvena zvezda u petak (21.00) protiv Pariza počinje novu kampanju u Evroligi, a trener Janis Sferopulos pozvao je sve na oprez pošto izuzetno poštuje osvajača Evrokupa: "Igramo protiv Pariza u gostima i svaki meč u gostima je težak, to znači da moramo da budemo fokusirani, imamo plan kako da igramo i važno je da se držimo tog plana. Pariz je tim koji ima gotovo sve iste igrače kao prošle godine, uz par novajlija, a iako su promijenili trenera igraju vrlo slično", naglasio je trener Zvezde.

Prema njegovim riječima svi u timu moraju maksimalno da se potrude na startu sezone i od svojih igrača traži potpuni fokus u svakom meču do kraja, što neće biti lako protiv Pariza koji opisuje kao tim u kome ima kvalitetnih pojedinaca, ali u kome prije svega igraju timsku košarku.

"Šorts, Hifi... Imaju mnogo dobrih igrača, ali način na koji oni igraju je jedinstven. Oni sigurno imaju neke igrače koji sigurno imaju više lopte u rukama i sve organizuju, kreiraju i daju poene i ne smijemo da potcijenimo nikoga jer oni igraju dosta dobro kao tim"

Prema najavama, već je čitava hala u Parizu rasprodana za meč sa Crvenom zvezdom i zbog toga je jasno da će na debiju u Evroligi biti izuzetno motivisani što ga ne plaši:

"Sigurno, kao i u Dubaiju, imaće ekstra motivaciju vidim da je hala rasprodata, ali mi ćemo biti spremni za to", naglasio je Sferopulos i dodao jedno "hvala" na srpskom svim medijima.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!