Košarka

Zarađuje milione, a spava na podu: Poznati košarkaš šokirao sve objavom na mrežama

Košarkaš Hjustona Stiven Adams je sa pratiocima na društvenim mrežama podijelio fotografiju svoje nove sobe.

Izvor: youtube.com/Thunder Nation/Instagram/houseofhighlights

Igrač Hjustona Stiven Adams zaintrigiro je javnost objavom na instagram profilu. Novozelanđanin je postavio fotografiju svoje nove sobe, a jednostavnost prostorije u kojoj živi je sve začudila. 

Nije tajna da poznate i bogate ličnosti teže glamuru i lijepo uređenim stanovima. Ovog puta, potpuno drugačija priča dolazi iz SAD. Košarkaš Hjustona će živjeti više nego skromno, na društvenim mrežama Adams je postavio fotografiju sa opisom "Novi početak", a na slici se jasno vidi soba u kojoj se nalazi samo dušek za spavanje. 

Svakako, ovakva odluka iznanđuje ako uzmemo u obzir platu koju Novozelanđanin zarađuje. Na njegov konto Hjuston je za ovu sezonu uplatio 12.600.000 dolara. Ovaj iznos se ne razlikuje u odnosu na prošlogodišnji ugovor koji je imao sa istim klubom, dok je najveći prihod imao u sezoni 2020/21. kad je u Nju Orleansu zaradio 29.592.695 dolara. 

Ovo će centru biti 11. sezona, a za sve ove godine zaradio je 159.360.000 dolara, pa je odluka o skromnom mjestu za stanovanje više nego iznenađujuća. Adams je u Hjuston došao iz Memfisa, ali je cijelu prošlu sezonu propustio zbog povrede. Prethodno je nosio dres Oklahome, Nju Orleansa i Memfisa. Najbolju sezonu je odigrao u Oklahomi 2018/19. kad je prosječno bilježio 13,9 poena, 9,5 skokova, 1,6 asistenciju i 1,5 ukradenih lopti. 

Prve pripremne mečeve Hjuston će početi 8. oktobra, a zagrevaće se protiv Jute, Oklahome, Orlanda i San Antonia. Ligaški dio sezone počinje 24. oktobra kad će se susresti sa Šarlotom