Košarka

Da li se Dvejn Vašington vraća u Partizan? Poslije kiksa u NBA saznao kad mu se odlučuje sudbina!

Autor Dragan Šutvić

Do 20. oktobra ćemo znati šta se tačno dešava sa Dvejnom Vašingtonom.

Izvor: MN PRESS

Nije baš sjajno krenula NBA karijera Dvejna Vašingtona u Šarlot Hornetsima. Na prvom meču na kome je nastupio imao je sedam poena za osam minuta na terenu, a iako je to solidan učinak bio je tragičar. Fauliran je na šutu za tri pri rezultatu 111:109 u posljednjem napadu svog tima, ali je promašio sva tri puta sa linije penala i zato su Stršljenovi izgubili.

Ali šta se zapravo dešava sa Dvejnom Vašingtonom? On nije mogao da nađe NBA ugovor nakon epizoda u Indijani, Finiksu i razvojnoj ligi, pa je zbog toga riješio da potpiše za Partizan. Iako je započeo sezonu sa crno-bijelima odjednom se pojavio u trejdu u kome su glavni akteri bili Karl Entoni Tauns, Džulijus Rendl i Donte Divinćenco. Zbog zavrzlama oko papirologije Vašington je bio potreban Šarlotu kako bi iz Niksa bio trjedovan i Partizan je dozvolio da se to desi. 

Crno-bijeli su zbog toga dobili obeštećenje od 1.000.000 evra, a Vašington trogodišnji ugovor na 7.200.000 dolara. Ipak biće mu isplaćen samo deo novca ako bude otpušten, a vrijeme mu curi. Krajnji rok za Šarlot da odluči da li će ga otpustiti ili zadržati je 20. oktobar. Ako do tada ostane, onda će ga Hornetsi zadržati cijele sezone i Partizan će biti "kratak" za jednog igrača u rotaciji. 

Za sada je jasno da Vašingtona nećemo gledati u dresu Partizana na meču sa Real Madridom u četvrtak 10. oktobra, a malo je vjerovatno da će na teren i protiv Studentskog centra u "MoračI" 12. Ipak ako do 20. ostane u Americi onda ga neće biti ni na duplom kolu Evrolige u mečevima sa Bajernom u "Areni" i Makabijem u "Pioniru", kao ni na duelu sa Zadrom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!