Košarka

Trinkijeri podivljao zbog pitanja, pa se uz poklon izvinio novinaru: Ovo je vino iz moje privatne kolekcije!

Autor Goran Arbutina

Nekadašnji trener Partizana priznao da je pogriješio pa morao da se izvinjava.

Izvor: MN PRESS

Poslije poraza od Ritasa trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri kritikovao je srpskog centra Alena Smailagića, ali je na konferenciji za novinare napravio i jedan mali incident zbog kojeg se kasnije pokajao.

Italijanski stručnjak je podivljao poslije pitanja litvanskog novinara Tautvidasa Kubiliusa o motivaciji njegove ekipe na ovom meču.

"Stvarno ne razumijem šta želite da postignete. Prošla sezone je prošla sezona. Ovo je prva od četiri utakmice. Nismo igrali dobro i izgubili smo jednom trojkom, a vi sada pričate o motivaciji. Kakav je vaš život, kakav je vaš mentalitet... Da razmišljam kao vi bio bih baštovan",  rekao je Trinkijeri.

Ubrzo je nekadašnji trener Partizana shvatio da je pogriješio pa se na sljedećoj konferenciji za novinare održanoj pred duel sa Olimpijakosom u Evroligi uz poklon izvinio novinaru.

"To je moja greška i ja se izvinjavam. Donio sam ti bocu dobrog italijanskog vina. Ovo ne možeš naći u supermarketu, ovo je iz moje lične kolekcije. Ovo je vino za specijalne prilike i mislim da je ovo specijalna prilika. Ovdje sam da se iskupim“, rekao je Trinkijeri dok je davao vino litvanskom novinaru.

"Poslije nedjelje je bilo svega, dosta stvari je otišlo gdje ne treba i izvinjavam se zbog toga. Preuzeo sam Žalgiris jako ozbiljno, treniram legendarni klub. Imamo nevjerovatnu podršku publike, svih polova, uzrasti i to osjećam svakog dana. Ne smijem sebi dozvoliti da budem destruktivan. Šta mislim pod tim? Ne smijem da stvaram neprijateljstva i razdor među ljurdima, a upravo to se desilo", rekao je Trinkijeri i dodao:

"Ovo nije bilo ništa lično, ja se i dalje ne slažem sa pitanjem, ali ne smijem tako da se ponašam. Vi radite svoj posao, ja svoj, ne moramo uvijek da se slažemo, ali ovakva situacija ne smije više da se ponovi. Bila je to moja greška".

Podsjetimo, ovo nije prvi ispad Trinkijerima i prvi napad na novinare. Italijanski stručnjakl krajem prošle sezone poslije poraza takođe u litvanskom prvenstvu galamio je na novinare poslije jednog pitanja koje mu se nije svidjelo.