Košarka

Aco Petrović neće u penziju: Otkrio koga će voditi, a navijači mu spominju i Svetislava Pešića

Aco Petrović potvrdio je da još uvijek nije vrijeme da ide u penziju.

Izvor: Printscreen/Twitter/Aco Petrović

Aco Petrović (65) ne planira da ide u penziju. Bivši hrvatski igrač i trener saopštio je da neće još uvijek da se povuče i da planira da nastavi da uživa u trenerskom poslu. Kako je sam potvrdio nastaviće da vodi reprezentaciju Brazila sa kojom je imao uspjeha na prethodnim Olimpijskim igrama.

"Poslije uzavrelog košarkaškog ljeta shvatio sam da nije vrijeme za penziju. Stoga, odluka nije bila teška. Idemo Brazil", napisao je Aco na svom Tviter profilu i dobio dosta pozitivnih komentara. Jedan od navijača napisao mu je "da se ugleda na Svetislava Pešića".

Srpski trener ima 75 godina i vodio je Srbiju na Igrama u Parizu, ali je poslije toga izjavio da ima druge planove i da ne želi da nastavi da se bavi selektorskim poslom. Ako krene Karijevim stopama Petrović će bar još 10 godina da ostane u trenerskim vodama.

Petrović je kao trener vodio Cibonu, Kroatiju, Sevilju, Vroclavek, Ljeidu, Skarfati, Zadar, Cedevitu, Lijetuvos Ritas i Pezaro, dok je kao selektor predvodio reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Brazila.