Košarka

Gudura trojkom riješio haos u istanbulskom derbiju: Pogodio kad je najteže i sve je bilo gotovo

Marko Gudurić je riješio derbi istanbula u Evroligi.

Izvor: Profimedia/ANE5872829

U velikom derbiju Istanbula vidjeli smo tuču, haos, a onda veliku dramu u finišu.

Ipak, sve je riješio Marko Gudurić kada je na 67 sekundi do kraja meča pogodio trojku za 78:74 i tako prelomio meč. Na kraju je bilo 83:78 za Fenerbahče protiv Efesa, a osim Gurudća koji je meč završio sa osam poena, šest skokova i dvije asistencije, a heroji pobjede bili su Bonzi Kolson sa 16 i Vejd Boldvin sa 15 poena.

Efes je nosio snažni centar Danijel Oturu koji je na startu od prvih 15 poena postigao 10 i na kraju je meč završio sa 21 poenom, šest skokova i tri blokade. Vjerovatno kljućni momenat meča bila je tuča Tarika Biberovića i Elajdže Brajanta u kojoj su oba igrača isključena.

Ipak, Efes je tada minut pred kraj treće četvrtine ostao bez igrača koji je bio prvo ime meča i koji je imao 15 poena. Zanimljivo da Boban Marjanović poslije sjajnog prvog meča u Evroligi sada nije imao ni sekund u igri. 

Košarkaši Panatinaikosa nastavili su sa pobjedama na startu Evrolige. Branilac titule je malo štucao protiv Bajerna, ali su na kraju Nijemce rutinski savladali sa 94:79. Marijas Lesor je dominirao sa 22 poena i 6 skokova, Kendrik Nan je dodao 17, a Huančo Ernangomez je ove sezone izgleda rešio da ipak igra košarku pa je uz 12 poena imao 11 skokova.

Kod Bajerna Devin Buker je imao 17 poena i 7 skokova, Karsen Edvards 14 poena, a Jam Madar 11 poena i 6 asistencija. Nekadašnji kapiten Srbije Vladimir Lučić je upisao dva poena i dva skoka.

U posljednjem meču dana Asvel je uspio da savlada Albu u neizvjesnoj utakmici 87:85.Veteran Nando De Kolo je upisao 16 poena i 8 aistencija, a nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj je imao samo 2 poena i 7 skokova. Kod Albe Ajzea Kordinije je upisao 23 poena, 6 asistencija i 5 skokova.