Košarka

Ovako izgleda tabela Evrolige: Zvezda na vrhu, Partizan na dnu i sve može da se promijeni za dva kola!

Autor Dušan Ninković

Srpski timovi na različite načine počeli sezonu u Evroligi, pa Zvezda već ima dvije pobjede više od Partizana.

Izvor: MN PRESS

Ostale su da se odigraju još tri utakmice drugog kola Evrolige, ali završeni su mečevi koji najviše zanimaju navijače u Srbiji - Crvena zvezda savladala je Baskoniju (78:71) u srijedu, dok je Partizan poražen od Reala u Madridu (93:86). Nakon takvih ishoda mečeva u drugom kolu aktuelne sezone srpski timovi se nalaze na potpuno različitim krajevima tabele.

Crvena zvezda je jedan od samo četiri tima sa učinkom 2-0 i trenutno dijeli prvu poziciju sa ekipama Panatinaikosa, Monaka i Fenerbahčea. Zapravo, zbog koš-razlike crveno-bijeli su trenutno najslabiji tim u toj grupi i nalaze se na četvrtoj poziciji na tabeli, a eventualno bi mogao da ih prestigne još samo Žalgiris, ukoliko i u drugom kolu upiše trijumf - na gostovanju Olimpijakosu.

Sa druge strane, samo Partizan i Virtus do sada imaju dva poraza u sezoni. U njihovo društvo bi nakon mečeva odigranih u petak mogli da stignu još i pomenuti Olimpijakos, zatim Olimpija iz Milana, Alba, Barselona i Pariz! Partizan bi, u određenim scenarijima, mogao da završi drugo kolo čak i na posljednjoj, 18. poziciji u Evroligi.

Naravno, to neće značiti ništa za nastavak sezone - Partizan ima nešto lakši raspored u narednim rundama, a poraz od Reala u Madridu je uobičajena stvar u evropskoj košarci i ne treba mu pridavati pažnju. Šanse crno-bijelih da stignu do pobede biće utakmica protiv Bajerna pred svojim navijačima, a zatim i gostovanje Makabiju u Beogradu, tačnije hali "Aleksandar Nikolić".

Sa druge strane, Crvenu zvezdu čeka izuzetno težak raspored - u prvom duplom kolu ove sezone igraće protiv Fenerbahčea na gostujućem i Barselone na svom parketu, a za kraj tog izuzetno teškog ciklusa utakmica slijedi i gostovanje Real Madridu. Svaka pobjeda bila bi ogroman kapital za tim Janisa Sferopulosa, koji trenutno ima mjesto veoma blizu vrha.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt