Košarka

Bio najbolji trener u NBA, dobio najveći ugovor, pa sad šokirao: Vodiće srednjoškolce i ima dobar razlog

Monti Vilijams je odlučio da posle iskustva sa Detroitom trenira srednjoškolski tim svoga sina.

Izvor: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Monti Vilijams (53) proglašen je za najboljeg trenera u NBA ligi 2022. godine, nakon što je sa Finiksom dominirao i imao najbolji skor u ligi (64-18) poslije čega ih je Dalas eliminisao u polufinalu Zapada, a potom je njegova karijera krenula u strmoglavi pad kada su mu doveli Kevin Durenta sa kojim nije znao da se "izbori".

Dobio je otkaz već poslije sezone 2022/23, a onda je pravo niotkuda preuzeo Detroit - najgori tim lige - za najveći ugovor u NBA ligi. Ali, izgleda mu ni to nije namirilo dušu, niti je uspio da Pistonse oporavi. Poslije katastrofalne sezone u kojoj su imali 14 pobjeda, dobio je otkaz, a sada je sve šokirao izborom novog posla. Više ga ne zanima NBA, odlučio je da se vrati počecima - i to na klupi srednjoškolskog tima iz Teksasa!

U pitanju je privatna srednja škola iz San Antonija, pod nazivom TMI Episkopal, a jedan od razloga je što će tamo trenirati svog sina Elajdžu Vilijamsa. 

"Oduševljeni smo što je trener Vilijams došao kod nas i radujemo se budućnosti i našem košarkaškom programu pod njegovim vođstvom", navodi se u saopštenju privatne vojne škole koju pohađa i jedan od najtalentovanijih mladih igrača u SAD, a ko će ga bolje izvesti na put nego njegov otac.

Elajdža Vilijams je označen kao najveći talenat u Teksasu, rangiraju ga trenutno kao "sedmo najbolje mlado krilo" u zemlji, pa ćemo vidjeti u kom će pravcu ići njegova karijera i koliki će uticaj na njega imati otac dok se ne nađe u NBA.

Inače, Monti Vilijams je imao šestogodišnji ugovor sa Detroitom i duguju mu još 65 miliona dolara, pa je jasno otkud u Teksasu i srednjoškolskoj košarci od koje teško može da "zaradi za hljeb". Vidjećemo takođe i da li će bivši igrač San Antonija, Niksa, Spursa, Denvera, Orlanda i Filadelfije poslije toga da se vraća u NBA.