Košarka

Trener Slobode pred Split: Borbenost, hrabrost i mirnoća ključ uspjeha!

Autori mondo.ba Fena

U prve tri utakmice ABA 2 lige, bh. predstavnik je isto toliko puta poražen.

Košarkaši tuzlanske Slobode sutra će u 4. kolu "drugog razreda" ABA lige ugostiti ekipu Splita.

U prva tri kola tekuće sezone '''crveno-crni'' su zabilježili isto toliko poraza, što je učinak, koji je osim njih zabilježila još i ekipa sarajevskog Sparsa. Sa druge strane, Splićani su na pozitivnom omjeru, upisavši dvije pobjede i poraz, što ih je u ovom trenutku pozicioniralo na treće mjesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Trener Tuzlaka Josip Pandža rekao je, u najavi utakmice, da je pred njegovim igračima velika utakmica i jak protivnik, te dodao igra OKK Sloboda ide prema naprijed, ali da to još uvijek nije ispraćeno rezultatima.

''Protiv MZT-a i čačanskog Borca igrali smo kvalitetno 25, a protiv Sutjeske 30 minuta, što nije bilo dovoljno za pobjedu. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije, da ćemo produžiti broj dobrih minuta i slaviti pobjedu. Vjerujem u svoj mladi tim i ako budemo dovoljno borbeni, hrabri i mirni, imamo šansu da slavimo protiv velikog protivnika'', izjavio je Pandža uoči sutrašnje utakmice.

Kvalitetnu košarku i borbenu utakmicu očekuje i igrač Miloš Grubor, koji se uzda u domaći teren, te podršku publike.

''Ekipa Splita jedan je od favorita za ulazak u plej-of ABA 2 lige. Kvalitetni su, ali nama to daje dodatnu motivaciju. Mlada smo ekipa i željni dokazivanja. Igramo pred našom publikom i moramo da uđemočvrsto i odlučno u utakmicu. Nadam se da uz takvu želju, borbu i navijače možemo upisati prvu pobedu u regionalnom takmičenju'', zaključio je Grubor.

ABA 2 – 4. kolo

Utorak:

Rogaška – Dinamik (19.00)

Srijeda:

OKK Sloboda – Split (17.00)
Lovćen – Helios (18.00)
OKK Spars – Sutjeska
MZT – Borac
Široki – Novi Pazar (19.00)

TABELA: Borac 6, MZT 6, Split 5, Helios 5, Sutjeska 5, Široki 5, Novi Pazar 4, Rogaška 4, Lovćem 4, Dinamik 4, OKK Sloboda 3, OKK Spars 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.