Košarka

Jokića kritikuju da je debeo, da se ne trudi... On odgovara: Baš me briga!

Izvor MONDO/Tanjug

Srpski centar se ne obazire na komentare svojih igara, izgleda, pristupa...

Denver Nagetsi ostvarili su 13 pobjeda uz tri poraza na startu sezone, a Nikola Jokić za sada ima prosjek od 16,1 poen po meču, uz 10 skokova i šest asistencija.

Prošle godine, on je spektakularnim igrama podigao očekivanja cijelog svijeta, a ove jeseni kaže da ga ne dotiče bilo čije mišljenje. Ni pohvale kada dobro igra, ni kritike zbog težine, ni statističke brojke, ni bilo šta...

Na kritike u pojedinim američkim medijima da se ne zalaže na terenu i da ima višak kilograma, Somborac odgovara da se uopšte ne bavi tuđim komentarima.

"Više ništa ne čitam, prestao sam. To me ne dotiče. Ljudi svašta pretpostavljaju, a ne mogu biti u pravu ili ne. Ako nisu u pravu, samo slegnu ramenima. Ako su u pravu, onda je to dobro za njih", rekao je Jokić, a prenosi Denver Post.

Na zaključak novinara da je ove sezone dao najviše 27 poena u utakmici, a da se takve brojke računaju u "lošiju partiju" Džejmsa Hardena, srpski košarkaš je slegnuo ramenima.

"Da, hvala vam ljudi. Vidite, to je baš lijepo od vas", ironično je dodao.

Iako njegove brojke pokazuju mali pad u odnosu na prošlu godinu (20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije), odlični centar je istakao da ga cifre ne zanimaju, već samo pobjede.

"Više ne. Kad sam došao u ligu, bilo mi je to u podsvjesti jer se ipak NBA vrti oko statistike i brojeva, ali više me nije briga ni za to ni za skandiranja "MVP" koja mi upućuju. Gotovo je s tim. Mislim da trener, vlasnik, generalni menadžer i igrači, svi samo želimo da pobjeđujemo. To je poenta", zaključio je Jokić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.