Košarka

Dres broj 8 pod svodovima dvorane: Rakočević među legendama Baskonije VIDEO

Autor mondo.rs

Španski klub ukazao je veliku čast Igoru Rakočeviću, pošto je povukao dres sa brojem osam koji je on nosio

Izvor: MN PRESS

Igor Rakočević upisao se posebnim slovima u istoriju Baskonije na ceremoniji koja je upriličena uoči 15. kola Evrolige.

U dvorani "Fernando Buesa" u Vitoriji pred duel sa Realom Madridom, španski klub povukao je pod svodove dres sa brojem osam, koji je Rakočević nosio dok je nastupao za njihov klub, od 2006. do 2009. godine.

Zajedno sa Rakočevićem među legende je ispraćen i Serhio Vidal, čiji je dres sa brojem devet takođe povučen iz upotrebe.


Rakočević, sada potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije, na ceremoniji u Vitoriji nosio je dres iz vremena kada je nastupao za taj klub (tada Taukeramiku), što je izazvalo oduševljenje kod navijača.

Igor Rakočević
Izvor: Youtube/Iñaki Larrea

Rakočević je tokom tri godine u Baskonije osvojio titulu prvaka Španije, trofej Kupa kralja i tri Superkupa Španije.

Igrajući za klub iz Vitorije osvojio je i trofej "Alfonso Ford", koji Evroliga dodjeljuje najboljem strijelcu, a u sezoni 2009. postigao je i rekord tog takmičenja jer je imao 58 uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja.

Kolika čast je ukazana Rakočeviću, i Vidalu, koji je u Baskoniji igrao devet godina (od 200. do 2009), najbolje govori podatak da je prije njihovih klub povukao samo jedan sred pod svodove u istoriji, Argentinca Pabla Priđonija, koji je u dva navrata nastupao za taj tim kao igrač, a potom bio i njihov trener.