Košarka

Prolongiran Košarkaški sabor, novi termin mart 2020.

Autor mondo.ba

Domaćin 23. Sabora će, kako tvrdi predsjednik KS RS, vrlo vjerovatno biti Kozarska Dubica

Košarkaška javnost u Republici Srpskoj navikla je u proteklim godinama da se tradicionalna manifestacija pod nazivom "Košarkaški sabor" održava krajem kalendarske godine, ali ovog puta to neće biti slučaj.

Naime, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević je u izjavi za dnevni list "Glas Srpske" izjavio da će tradicionalne utakmice između muških i ženskih reprezentacija Republike Srpske protiv selekcija miške i ženske Košarkaške lige Srbije biti odigrane – u martu 2020. godine.

''Pomjerili smo termin jer su prvenstva u toku pa ne bismo imali na raspolaganju najbolje igrače jer malo koji klub želi da ih pusti tokom sezone. Ujedno, termin pred Novu godinu je malo prevaziđen i moramo se uklopiti u nova dešavanja. Planirano je da sabor bude održan sredinom marta, kada se završe takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije i Prvoj ligi Republike Srpske, odnosno Ligi BiH. Posljednjih godina pravili smo iskorak u organizaciji, tako da će ovo biti novo poboljšanje. Planirano je da Kozarska Dubica bude domaćin, ako sportska dvorana bude završena'', rekao je Spasojević.

Na martovskoj manifestaciji će biti izabrani i najbolji košarkaš i košarkašica Republike Srpske za 2019. godinu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.