Košarka

"Srpski Čikago" će gledati Jokića na Ol staru, bura zbog "ispale" Bukera!

Autor mondo.rs

Nisu svi zadovoljni odabirom igrača za utakmicu "superzvezda" NBA lige.

Izvor: Guliver/Streeter Lecka/Getty Images

Drugu godinu zaredom Nikola Jokić je Ol star!

Najbolji srpski košarkaš izabran je u "rezerve" Zapadne konferencije, od strane trenera NBA klubova, a videćemo da li će ga na kraju odabrati Lebron Džejms ili Janis Adetokunbo. Njih dvojica su zbog najviše glasova izabrani kao kapiteni i odrediće s kojim košarkašima će igrati u timu.

Možda će vas zanimati

Pored Jokića, rezerve u timu Zapada biće Donovan Mičel i Rudi Gober (Juta), Demijen Lilard (Portland), Rasel Vestbruk (Hjuston), Kris Pol (Oklahoma) i Brendon Ingram (Nju Orleans).

Posebna "bura" u američkoj javnosti digla se zbog odluke da Devin Buker iz Finiksa ove godine ne bude Ol star, prednost su dobili znatno iskusniji Vestbruk i Pol, pa su se zbog ovoga oglasili čak i generalni menadžer Sansa i prvi trener nazvavši odluku sramotnom.

Buker inače prosečno beleži 27,1 poen, 4,1 skok i 6,4 asistencija po meču, ali verovatno je da je "ispao" iz kombinacije zbog lošijih rezultata Finiksa.

Što se tiče Istočne konferencije - na klupu su izabrani sledeći igrači: Džimi Batler i Bem Adebajo (Majami), Ben Simons (Filadelfija), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston), Domantas Sabonis (Indijana).

Podsetimo, prethodno je za startere određeno još osam igrača uz kapitene Janisa i Džejmsa.

To su Trej Jang (Atlanta), Kemba Voker (Boston), Paskal Sjakam (Toronto) i Žoel Embid (Filadelfija) sa Istoka, odnosno Luka Dončić (Dalas), Džejms Harden (Hjuston), Kavaj Lenard (Klipers) i Entoni Dejvis (Lejkers) sa Zapada.

Ol star vikend igra se u Čikagu od 14. do 16. februara i to u novom formatu!