Košarka

Mirotić pokazao klasu u "La Fonteti": Tri sekunde pre kraja - za pobedu!

Autor mondo.rs

Lider Barselone utišao bučnu dvoranu Valensije sjajnim potezom.

Izvor: MN PRESS

Valensija je bila baš blizu skalpu favorita, ali ipak nije pobedila. I to zbog maestralnog poteza Nikole Mirotića.

U napadu odluke, krilni centar Barselone pivotirao je u reketu pored Morisa Ndura, izbacio ga iz igre i ravnoteže i pogodio uz prekršaj, za pobedu. I to na 3,4 sekunde pre kraja!

Valensija - Barselona 76:77 (21:18, 22:19, 23:16, 10:24)


Na taj način, povratnik iz NBA lige zaokružio je sjajnu četvrtinu svog tima, u kojoj je ekipa Svetislava Pešića posle tri četvrtine u minusu potpuno nadigrala domaćina i oduzela mu jako važan trijumf u trci za plasman u Top 8.


Ispostavilo se da je Mirotić posle toga promašio slobodno bacanje, a bek domaćih Fernando San Emeterio nijie stigao da pogodi u preostalom, zaista kratkom vremenu.

Pogledajte Nikolin koš za trijumf.


Osim toga što je ubacio koš za pobedu, Mirotić je bio i najbolji strelac ekipe sa 26 poena, uz fantastičan indeks korisnosti - čak 32.

Interesantno je da je bio jedini "dvocifreni" igrač Barselone, koja nije vodila ni u jednom trenutku utakmice do njegovog pogotka za važan trijumf. "Blaugrana" je sada ostala prvi pratilac lidera Anadolu Efesa (20-3), za kojim zaostaje tri pobede (17-6), isto kao i Real.

Sa druge strane, Valensija je mogla da se učvrsti na sedmom mestu tabele, ali je pala na deobu ekipa koje zauzimaju pozicije sedam, osam i devet. Tu su sada i Fenerbahče i Armani, a Crvena zvezda je posle pobede protiv Panatinaikosa prva ispod njih, sa skorom 10-13.

Valensija: Kolom 7, Marinković, Ndur 2, Abalde 7, Laveri 2, Tobi 9, Motum, Dubljević 14 (13 sk), Vives 5, San Emeterio 17, Sastre 10, Dornekamp 3.

Barselona: Dejvis 5, Ribas 2, Hanga 9, Smits, Ertel 8, Oriola 3, Abrines 8, Dilejni 4, Kjuri, Klaver 8, Mirotić 26, Tomić 4.

Pročitajte sve rezultate 23. kola Evrolige.