Košarka

Kevin Durent se opet "pravda"... I zasmijava bivše saigrače

Autor mondo.rs

Sjajni NBA as još jednom govorio o potezu koji je ipak obilježio njegovu karijeru.

Izvor: Guliver, Maddie Meyer/Getty Images North America

Vjerovatno nijedan prelazak NBA superstara nije i neće izazvati toliki potres u NBA ligi i sportskom svijetu uopšte kao što je to 2016. godine učinila selidba Kevina Durenta iz Oklahome u Golden Stejt.

Bez obzira na to što je tog proleća umalo izbacio Voriorse iz plej-ofa (vodio 3:1 u seriji), jedan od trojice najdominantnijih igrača svoje generacije priključio se već formiranom sastavu šampiona i sa njim potom osvojio dvije titule (2017, 2018).

 Iako je prošlog ljeta otišao iz Golden Stejta, gdje mu je saigrač Drejmond Grin u javnoj svađi prebacivao da je "ekipa osvajala i bez njega", Durent se i dalje ponekad osvrte na okolnosti u kojima je otišao iz Oklahome.

A, to je već radio i na mrežama, kada je slučajno i sa svog ličnog naloga branio i pravdao svoj odlazak iz Tandera.

Ove nedelje, Durent je izjavio da je morao da ode, jer nije igrao sa dovoljno dobrim saigračima.

"U Oklahomi sam igrao sa mnogo atleta, ali nisam igrao sa mnogo vještih igrača, u smislu šutera ili dobrih igrača sa loptom", rekao je on, gostujući u jednom podkastu.

"Bila mi je potrebna promjena, a to je bio slučaj i prije nego što je ta sezona počela. Bio sam umoran od toga da budem jedini tip koji može da ubaci trojke ili skok-šuteve i da ih pogađa konstantno", takođe je objasnio Durent.

Kada je pročitao tu izjavu nekadašnjeg saigrača, turski centar Enes Kanter objavio je na Twitteru samo smajli koji plače od smijeha.