Košarka

Veličković se raduje: Derbi kao nekad, to je draž! (ANKETA)

Autor Pavle Knežević

Zakazali su "vječiti" okršaj u finalu Kupa Radivoja Koraća, a tribine podijeljene među navijačima oba kluba posebno raduju kapitena crno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Novica Veličković će uz Džejmsa Gista biti najstariji na terenu u večerašnjem "vječitom" derbiju za trofej Kupa Radivoja Koraća, ali daleko najiskusniji kada su u pitanju utakmice Partizana sa Crvenom zvezdom.

Ono što raduje kapitena branioca trofeja je što će derbi večeras biti "kao nekad", uz standardnu napomenu da favorita – nema.

 "U derbiju nema favorita, sigurno da se očekuje jako težak meč. Derbi k'o derbi, hala će biti puna. Ovdje je atmosfera specifična, jer je derbi u kupu, derbi koji je kao prije desetak godina, kad je sve bilo podijeljeno. I ovdje je sada pola-pola, sigurno je uživanje igrati. Očekujemo da damo maksimum i da bolji pobijedi", rekao je Veličković. 


Zvezda je plasman izborila u posljednjoj sekundi utakmice protiv Mega Bemaksa, dok je Partizan morao dobrano da se pomuči da "slomi" FMP.

"Teška utakmica, dosta smo se mučili u prvom poluvremenu. U suštini na poluvremenu smo mi i stručni štab shvatili da je samo energija i da radimo samo ono gdje smo najbolji. Sigurno da smo našli odgovore na njihovu igru. Čestitam saigračima, posebno Koriju (Voldenu) i Birči (Stefanu Birčeviću). Kori je imao stomačni virus, a vidjeli ste kako je juče Birča povrijedio nogu. Smogli su snage, bili na terenu. Čestitao bih i FMP-u na fer i korektnoj igri", rekao je Veličković.

Šta vi kažete? Hoće li Partizan treći uzastopni put osvojiti ovaj trofej ili će ga Zvezda "vratiti" prvi put poslije 2017?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt