Košarka

Evroligašima nije lako zbog pauze, ugovora... Da li je ovo rešenje?

Autor Mladen Šolak

Neimenovani generalni menadžer jednog tima pisao svim učesnicima Evrolige povodom trenutne, komplikovane sitaucije.

Izvor: MN PRESS

Potpuno "zamrzavanje" takmičenja u NBA ligi, pa Evroligi, poremetilo je košarkašku sezonu 2019/20.

U trenutnoj situaciji svetske borbe protiv virusa korona niko ne zna kada će i kako biti nastavljena takmičenja. I da li će uopšte biti nastavljena.

Zbog toga nije lako onima koji gledaju košarku, onima koji je igraju, a ni onima koji vode klubove, jer vreme prolazi, a oni bi trebalo da poštuju ugovore prema košarkašima koji ne igraju iz više nego opravdanog razloga.

Šta je rešenje u takvoj situaciji?

Specijalizovani košarkaški portali preneli su u ponedeljak uveče informaciju da je generalni menadžer jednog evroligaškog tima pisao svim klubovima učesnicima takmičenja i da im je izneo predlog - da ugovori budu "zamrznuti".

"Ne možemo da gubimo karte, sponzore i druge prihode, a da sa druge strane ispunimo ugovorne obaveze u potpunosti i bez smanjenja zarada. Razumemo da agenti i Sindikat košarkaša Evrolige neće podržati taj predlog, ali svi moramo da budemo odgovorni i da se žrtvujemo", navodno piše u delu cirkularnog mejla.

"Naš tim je odlučio da stavi sve ugovore sa igračima i trenerima 'na čekanje'. To znači da ćemo zaustaviti isplate dok situacija u ligi ne bude rešena. Kao evroligaški klubovi, moramo da sklopimo opšti dogovor u vezi sa ovom situacijom, u nadi da će biti doneto rešenje, pre ili kasnije", takođe je navedeno.

Teški dani za Evropu, ali i za evropski sport.

Tagovi