Čak ni u Diznilendu

NBA liga se vraća, ali Kevin Durent ne

Autor Dušan Ninković

Košarkaš Bruklina odlučio da ne bude na terenu u improvizovanom nastavku sezone.

Izvor: Guliver, Maddie Meyer/Getty Images North America

Dugo su čelnici NBA lige tražili način na koji će završiti sezonu, ideja je bilo previše, a do rešenja se stiglo tek pre nekoliko dana. Orlando će biti domaćin, a pozvano je više timova nego što ih inače igra u plej-ofu.

Biće to zanimljivo, neobično i nešto nikada do sada viđeno, ali će cela manifestacija proteći bez Kevina Durenta. Košarkaš Bruklina je odlučio da se ne vrati na teren.

Prethodne sezone, Durent je povredio ligamente u velikom NBA finalu, kada su njegovi Golden Stejt voriorsi poraženi od Toronto Reptorsa. Tada je odlučio da se tokom sezone ne vraća na parket, pa ni pandemija nije promenila odluku. Iako je bilo drugačijih nadanja.

''Sezona je za mene gotova. Nemam plan da igram. Prethodnog leta, kada mi se dogodila povreda, odlučio sam da propustim čitavu sezonu'', istakao je Durent.

Kada se pojavio COVID-19, odnosno korona virus, koji je paralisao sport u celom svetu, navijači Bruklina su se nadali da će Durent uspeti da se oporavi. Ipak, sada se stiče utisak da nije u pitanju samo oporavak, već i njegova želja da bude na parketu do kraja prvenstva.

''Najbolje je da sačekam. Mislim da nisam spreman da igram mečeve, pogotovo u plej-of intenzitetu. Imam malo više vremena da se pripremim za narednu sezonu i ostatak svoje karijere'', dodaje jedan od najboljih igrača u ligi.

Durent je u ligu ušao 2007. godine, kada su ga kao drugog pika na draftu uzeli Sijetl Supersoniksi. Zajedno sa tom franšizom se preselio u Oklahomu, gde se zadržao sve do 2016. godine, od kada je nosio dres Golden Stejt Voriorsa. Prethodnog leta, kao povređen igrač, ponovo je menjao klub.

Deo je planova Bruklin Netsa, koji su sa njim u ekipi imali ambicije da napadnu šampionski prsten. Durent, koji je u međuvremenu preležao i korona virus, trebalo je da bude lider ekipe uz Kajrija Irvinga.

Tagovi