Otac i sin u istim bojama

Otac je legenda crveno-belih, a sin je potpisao PRVI ugovor sa Zvezdom

Autor Mladen Šolak

Ovaj ponedeljak je važan dan u porodici nekadašnjeg kapitena i trenera crveno-belih.

Izvor: MN PRESS

Milenko Topić (51) bio je kapiten Crvene zvezde na kraju devedesetih, poznati reprezentativac i lider kluba sa Malog Kalemegdana tih godina. Njegov sin Nikola Topić sada je član crveno-belih, i to pod ugovorom.

Topić junior rođen je 2005. godine, a potpisao je višegodišnji stipendijski ugovor nakon što je pokazao svoj talenat među vršnjacima.

On trenutno igra na poziciji beka i krila, kadetski je reprezentativac Srbije sa izraženim skokom i šutom, a visok je 195 centimetara.

"Drago mi je da sam nastavio porodičnu tradicijz, zna se da su u mojoj porodici svi veliki zvezdaši. Sa druge strane, želim da gradim svoj put u Crvenoj zvezdi i ostavim trag kao Nikola Topić. Moraću puno da radim i da napredujem kako bi došao do toga. Srećan sam zbog potpisivanja ovog ugovora i pristupnice za Crvenu zvezdu", izjavio je on prilikom potpisa ugovora.

Topić je posle igračke karijere započeo i trenersku, a član stručnog štaba Zvezde je od 2017. Na kraju te godine predvodio je ekipu u domaćem plej-ofu i doveo je do titule prvaka Srbije.