Vode Lejkersi

Lebron ''odmijenio'' Dejvisa: Nestvarni Lilard ima ''pomagače'', ali ni to nije dovoljno za Lejkerse!

Autor mondo.rs

Trojica raspoloženih igrača Portlanda nisu bila dovoljna za pobjedu.

Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images North America

Nakon što je u prethodnom meču bio veoma tih, Lebron Džejms se probudio!

A znamo šta to znači. Portland nije mogao da zaustavi njega i Entonija Dejvisa, pa je nakon tri meča u seriji rezultat 2:1 za tim iz Kalifornije.

PORTLAND - LOS ANĐELES LEJKERSI 108:116

/29:25, 28:28, 29:40, 22:23/

Iako je ''Dejm'' najbolji igrač u ovom delu NBA sezone koji se igra poslije korona virusa, iako je sinoć imao veliku pomoć Mekoluma i Entonija, Lejkersi vode.

A nije djelovalo tako nakon prvog meča u seriji.

Tada je Portland pobijedio, poveo i zabrinuo mnoge navijače tima iz Los Anđelesa. Od kako se igra u Orlandu, u popularnom ''balonu'', Lejkersi nisu pružali impresivne partije.

Zapravo, gubili su neke mečeve koje lider zapadne konferencije ne sme da prepusti rivalu.

Krize, očigledno nema, jer su na poraz u prvom meču Lebron Džejms, Entoni Dejvis i saigrači odgovorili sa dvije pobjede.

I ova od sinoć došla je nakon preokreta, pošto je Portland imao prednost u prvoj četvrtini. Lilard je već u tom periodu pogodio tri trojke, razigrani su bili Mekolum, Vajtsajd i Nurkić, ali je ostatak meča pripao Lejkersima.

Lebron Džejms protiv Portlanda, 3. utakmica
Izvor: Youtube/NBA

Odlučujuća je bila treća četvrtina, u kojoj su odlični Džejms i Dejvis dobili podršnu svojih saigrača. Tako su važnu ulogu u tom dijelu meča dobili Džaval Mekgi, Aleks Karuso i Kentavius Kaldvel-Poup.

Na kraju je Lebron susret završio sa 38 postignutih poena, Dejvis je dodao 29, a dvocifreni su bili i Kaldvel-Poup sa 13 i Karuso sa 10. U ekipi Portlanda je Lilard bio najefikasniji sa 34 poena, Mekolum je postigao 28, a Karmelo Entoni 20.

TRENUTNO STANJE:

Los Anđeles Lejkers - Portland 2:1

Denver - Juta 1:2

Los Anđeles Klipers - Dalas 2:1

Milvoki - Orlando 2:1

Indijana - Majami 0:3

Boston - Filadelfija 3:0

Toronto - Bruklin 3:0