USKORO 4!

Em ga biju, em prozivaju: Jokić izvodi nestvarno malo penala, Maloun prepoznao šta NE VALJA u igri

Autor mondo.rs

"Pokušao sam da dokažem sudiji da je to bio faul", rekao je uz osmijeh, nakon što je na "press" konferenciji upitan da prokomentariše to što su Klipersi izveli 26 penala na utakmici, a Nagetsi deset.

Izvor: AP Photo/Mark J. Terrill

Nagetsi i dalje pričaju o trećoj utakmici i trude se da ne čuju šta sa suprotne strane dobacuje Patrik Beverli.

Pokušavajući sa razumiju kako su ostali bez pobjede u utakmici koju je pobednički odigrao Nikola Jokić, u taboru Denvera složili su se oko dve stvari:

a) za pobjedu u plej-ofu potrebno je pogoditi otvorene šuteve;

b) ova odbrana Klipersa ranjiva je samo ako se odigra "pas više";

Nikola Jokić protiv Klipersa
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Ono oko čega su se takođe složili poslije tri meča serije sa rivalom iz El-Eja, jeste sudijski kriterijum, odnosno nepostojanje kriterijuma, kada je u pitanju snažni srpski centar.

On je preksinoć proveo na parketu 39 minuta, uputio 24 šuta na koš, pokupio 12 skokova, podijelio osam asistencija i izveo samo četiri slobodna bacanja na meču. Tri je ubacio.

Jokić je u seriji na prosječnih 3,3 penala po meču, što je i prosjek faulova koje sviraju protiv njega. Srbin od prosječnih 24,3 poena po utakmici u plej-ofu, preko 22 ubacuje direktno iz igre, odnosno van linije penala.

"Pokušao sam da dokažem sudiji da je to bio faul", rekao je uz osmijeh, nakon što je na "press" konferenciji upitan da prokomentariše to što su Klipersi izveli 26 penala na utakmici, a Nagetsi deset.

Ivica Zubac i Montrezl Herel bili su zajedno 17 puta na liniji penala.

Međutim, niko u Denveru ne želi poraz da objašnjava nejednakim sudijskim kriterijumom, već propustima koji su se ticali direktno igrača, naročito onih od kojih se očekuje najviše. Uz Jokića je to Džamal Marej, na kom je Dok Rivers od prvog napada mijenjao čuvare, uvodio niže i brže, pa krupnije i snažnije od njega, što je dalo odlične rezultate.

Kanađanin je promašio 12 od 17 šuteva u porazu od 107:113.

"Nije to bilo zaista do njih. Nikako...", odmahivao je glavom Marej, odbijajući da lošu igru pripiše jakoj odbrani rivala.

"Jednostavno sam previše promašivao... Moram bolje", dodao je, dvije večeri nakon što je sa 27 poena bio prvi strijelac utakmice, u kojoj je Denver spustio Kavaja Lenarda, Pola Džordža i ostale na 41 odsto šuta iz igre.

"Igramo protiv 'set' odbrane. Oni će nastaviti da šalju ljude na Džamala Mareja. Mogu da stave Beverlija, Lenarda, Džordža, svako od njih može da ga 'povuče' dole", rekao je Maloun.

"Ali, moj utisak je da smo to veče mogli da imamo 40 asistencija, umjesto 32. Da je Marej mogao da ima 15 asistencija, umjesto devet. Zato što toliko udvajaju, moramo da koristimo prostore koji se stalno otvaraju, ih popunimo kako treba i podignemo se gore brzo i sigurno...", slikovito je opisao trener šta je nedostajalo i šta želi da vidi u četvrtoj.

"Vjeruj dodavanju", dodao je u efektnom stilu.

Dodao je samo...

"Pritom, ne vjerujem da će Marej često šutirati 5/12 iz igre".

Četvrta je u 3.00.