Ipak igraju?

Primorska našla sponzora: ABA liga će ponovo morati da se menja!

Autor Dušan Ninković

Obrt u slučaju tima iz Slovenije.

Izvor: MONDO kolaž

Pre samo nekoliko dana je najavljeno da će slovenački tim istupiti iz ABA lige i pustiti svoje košarkaše da pronađu novi klub pre početka sezone.

Sada se u tom slučaju desio obrt, pa ne samo da neće biti gašenja tima, već će on nastaviti da se takmiči u ABA ligi.

Takve vesti prenosi Sportando, koji se poziva na informacije iz kluba. Po njihovim saznanjima, Koper Primorska je pronašla novog sponzora, što će im olakšati funkcionisanje u narednoj godini i omogućiti im da igraju ABA ligu.

Primorska je u velikim finansijskim problemima bila i tokom prethodne sezone, ali je uz velike promene u igračkom kadru uspela da izdrži do kraja. Na početku sezone su, sjajnim igrama na Superkupu i početku lige, bili pravi hit prvenstva, ali su tokom prvenstva spuštali kvalitet svojih igara.

Ovakav razvoj situacije u Sloveniji donosi loše vesti za MZT. Makedonski predstavnik, koji je godinama bio učesnik ABA lige, je već bio viđen kao zamena u elitnom rangu regionalne košarke.

Ovako će MZT morati da ostane u ABA 2 ligi, ukoliko Primorska sačuva svoju poziciju u eliti.

Situacija na Jadranu je nestabilna i veliko je pitanje kako će regionalno takmičenje izgledati naredne sezone. O tome su se u prethodnom periodu često oglašavali Partizan i Crvena zvezda.