Košarka

Jokića sada čeka Lebron Džejms: Da li Nagetsi mogu da iznenade i Lejkerse? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Nikola i ekipa napravili su podvig na granici čuda. Sada je pred njima novi težak zadatak.

Izvor: Guliver, Pool/Getty Images North America, Ashley Landis-Pool

Denver Nagetsi su postali najljepša priča plej-ofa, kao i čitave NBA sezone.

Nikola Jokić, Džamal Marej i saigrači ponovo su se iščupali iz situacije u kojoj su gubili 1-3 i prošli u sljedeću rundu. Posle Jute, eliminisali su i Kliperse i ušli u finale konferencije, prvo svoje franšize od 2009. godine.

A tamo ih čeka bar podjednako moćan rival kao i u ovoj rundi - Los Anđeles Lejkersi.

Nakon prošle sezone, svoje prve u El-Eju, Lebron je ušao u ovu sezonu odlučan da mu se ne ponovi neuspjeh. Prošlog proljeća sa saigračima nije ni nastupio u plej-ofu, ali je u međuvremenu dobio drastično jači tim, sa Entonijem Dejvisom u reketu i praktično se ušetao u finale konferencije.

Lejkersi su bili najuspješniji tim Zapada u ligaškom delu (52-19), a u plej-ofu su identičnim skorom eliminisali Portland, pa Hjuston (4-1), s tim da su gubili prve utakmice u obje serije.

Doduše, trebalo bi naglasiti da su Blejzersi u završnici prve runde ostali bez svog lidera i jednog od najboljih igrača NBA "babla" u Orlandu, Demijana Lilarda.

Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Iako su se praktično čitave sezone spremali za veliko finale konferencije protiv Klipersa, Džejms i ekipa moraće da igraju protiv Jokića i tima Majka Melouna i naravno, biće veliki favoriti.

Jokića će svakako čekati ogroman posao u borbi i protiv druga dva centra Lejkersa, Džavala Mekgija i Dvajta Hauarda. U četiri ligaške utakmice, Nikola je u mečevima protiv Lejkersa postizao po 16,3 poena uz 5,8 skokova po meču.

U tim mečevima, plejmejker Marej bio je uspešniji jer je postizao po 18,5 poena, ali jasno je da je plej-of sasvim drugo takmičenje. Napad će biti jako važan faktor, ali Nagetsi će morati i u odbrani da budu na visini, jer ih čekaju velike borbe u reketu protiv Džejmsa i Dejvisa.

Serija će početi u noći između petka i subote, od tri časa ujutru. Jedva čekamo!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt