GLASAJTE!

Lebron sve bliži Džordanu: Razlika je dva prstena, "Kralj" kaže da ima još goriva! (ANKETA)

Autor mondo.rs

Nikad mu nije bio bliže, ali krštenica kaže da će mu sad 36 godina...

Izvor: Mike Ehrmann/Getty Images/Guliver, Guliver/Getty Images/Joe Patronite

Lejkersi su šampioni NBA lige poslije punih deset godina, a 17. pehar prvaka i izjednačavanje rekorda sa Bostonom donio im je Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice!

Ovo je četvrti šampionski prsten za "Kralja", dva je osvojio sa Majamijem (2012. i 2013), potom jedan sa svojim Klivlendom (2016), da bi zatim otišao u Los Anđeles u potjeri za još odličja. Već u drugoj sezoni u slavnoj franšizi uspio je da osvoji trofej.

 "Želim više poštovanja", rekao je Lebron Džejms poslije novog tripl-dabla u finalu, nakon što je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) čitave serije.

Džejmsu je to deseto NBA finale koje je igrao, četiri puta je proglašen za MVP-a, a pitanje je koliko još može pošto će u decembru proslaviti 36. rođendan. Za razliku od drugih igrača njegovog godišta, kod njega se ne vidi pad u kvalitetu igre.

Prethodna godina bila je odlična u košgeterskom smislu, ali isto tao Džejms je prilagodio svoju igru i bilježio nikad više asistencija (10,2 u regularnom dijelu sezone).

"Ostalo mi je još goriva u rezervoaru", rekao je Džejms poslije pobjede u finalu, jasno time poručivši da je spreman da igra još nekoliko godina, a njegov ultimativni cilj je svakako da stigne ili obori rekord Majkla Džordana s kojim ga stalno porede.

"MJ" je osvojio šest šampionskih prstena, u isto toliko finala, dok je Džejms trenutno na skoru 4-6 u finalima, pa želi da svoj učinak podigne na još veći nivo...

Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt