da li je moguće?

Hrvati zanijemili u šoku! Lakonski odgovor Hezonje na pitanje zašto ne igra za reprezentaciju ostavio je sve bez teksta

Autor Dragan Šutvić

Da li se šalio ili stvarno ovako razmišlja?

Izvor: MN PRESS

Svojevremeno jedan od najvećih talenata hrvatske i evropske košarke, Mario Hezonja zaprepastio je javnost u svojoj zemlji odgovorom na pitanje zašto ne igra na reprezentaciju.

Krilo Portlanda vrlo je aktivno na Instagramu posljednjih dana, pa je tamo pozvao navijače da ga pitaju šta žele. Tada je uslijedilo očekivano pitanje i neočekivan odgovor.

"Zašto ne igraš za hrvatsku reprezentaciju", stiglo je pitanje na engleskom.

Odgovor 25-godišnjeg Dubrovčanina je zaprepastio sve:

"Zato što sam umoran i ne da mi se".

Izvor: instagram/supermariohezonja

Hezonja je za reprezentaciju poslednji put igrao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Doduše, Hrvatska je od tada igrala samo na Eurobasketu 2017. od velikih takmičenja. Igrač, međutim, nije nastupio ni u kvalifikacijama za Mundobasket u terminima kada su NBA igrači mogli da nastupe u "prozorima".

No, treba da naglasimo da Hezonjin odgovor ne mora nužno da bude ozbiljan. On je i ranije kačio neke ironične postove, tako da je moguće da je ovo samo sarkazam u skladu sa optužbama koje stižu na njegov račun.

U mlađim kategorijama Hrvatske, osvojio je evropsko srebro i svjetsko srebro, za seniore je debitovao na Mundobasketu 2014, zatim Eurobasketu 2015, olimpijskim kvalifikacijama i Igrama u Riju.

U NBA igra pet sezona, u Orlandu, Njujorku i Portlandu. Izabran je kao peti pik na draftu, a do sada u NBA karijeri ima prosjek od 6,9 poena, 3,1 skoka i 1,3 asistencije.

(mondo.rs)