Odbranom do pobede

Saletov dragocjen trijumf, Mitrović muški podnio poraz: Srbi ipak bolji - naši "plejevi" imali 20 asistencija!

Autor Goran Arbutina

Italijanski klub pod vođstvom srpskog velikana zabilježio je još jednu pobjedu.

Izvor: MN PRESS

Znao je nekadašnji selektor Srbije kako do trijumfa na domaćem terenu i sada njegov tim ima seriju od 4-0.

Završeno je četvrto kolo Evrokupa, a jedna od boljih utakmica igrala se u italijanskoj Bolonji. Košarkaši Virtusa odličnom igrom savladali su Monako 94:85.

Sjajne poteze pokazao je srpski reprezentativac Miloš Teodosić, a pored "akrobacija" koje su oduševile košarkaški svijet upisao je 14 poena i 12 asistencija. Dobru utakmicu odigrao je još jedan naš košarkaš. Stefan Marković zabilježio je 8 poena, isto toliko asistencija i 5 skokova. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Amerikanac Vins Hanter koji je postigao 20 poena.

Za ekipu Monaka najviše je ubacio Francuz Damien Inglis, on je imao 17 poena.

Legenda srpske košarke i trener bolonjskog tima Saša Đorđević veoma je zadovoljan igrom svojih košarkaša i istakao je sjajnu odbranu ekipe.

"Fokus, želja i energija su bili na izuzetno visokom nivou od prvog do posljednjeg minuta. Borili smo se za svaku loptu, kontrolisali skok, u posljednjem kvartalu odigrali zaista besprekorno u defanzivi", izjavio je Đorđević nakon pobede i dodao da su im bili značajni laki poeni koje su osvajali u samoj završnici.

"Pored toga, imali smo sjajan protok lopte u završnom periodu, dosta lakih poena i otvorenih pozicija za šut, što smo iskoristili da stignemo do dragocjenog trijumfa", zaključio je trener Virtusa.

Dok  sa druge strane predvodnik Monaka Zvezdan Mitrović nije bio mnogo razočaran porazom.

"Čestitam Virtusu na pobjedi, ali istovremeno čestitam i momcima koje vodim jer su prikazali željeni nivo borbenosti i energije. Zadovoljan sam prikazanom igrom većim dijelom utakmice", rekao je Mitrović, ali i priznao šta je falilo njegovim igračima.

"U završnici smo napravili nekoliko grešaka, to je rival uspio da kazni i stigne do pobjede. Idemo dalje, okrećemo se obavezama koje slijede", izjavio je nekadašnji trener Asvela koji je sa tim klubom prethodne godine osvojio titulu u Francuskoj.

Virtusu slijedi gostovanje Antverpenu, dok će Monako dočekati Lokomotivu.

Tagovi