• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je! Novak Đoković ide u Australiju: Ovo je čekao cijeli svijet - Nole igra za Srbiju, ATP je sve otkrio!

Autor Haris Krhalić

Više nema mjesta spekulacijama, najboljeg tenisera svijeta ćemo gledati u Australiji na početku nove sezone.

 Đoković ide u Australiju Izvor: Profimedia

Nema više dileme - Novak Đoković putuje u Australiju! Ako je tokom prethodnih mjeseci bilo spekulacija hoće li se najbolji teniser svijeta pojaviti na tom kontinentu na početku 2022. godine zbog najava o obaveznoj vakcinaciji, sada je sve jasno.

Novak Đoković predvodiće Srbiju na ATP kupu početkom naredne godine, potvrdio je organizator takmičenja!

Možda će vas zanimati

Prvi igrač svijeta i osvajač 20 grend slemova zvanično se našao na spisku igrača za ATP kupu, koji će se od 1. do 9. januara igrati u Sidneju. Stoga, to navodi na jednostavan zaključak:

Ako je Đoković spreman da ode u Australiju zbog tog takmičenja, to znači da ćemo ga gledati i na Australijan openu u pohodu na 10. trofej u Melburnu! Takođe, mnogi ističu da ova informacija znači da je Đoković ili vakcinisan ili da će uskoro biti, pošto je vakcinacija obavezna za ulazak u Australiju (osim ukoliko osoba provede 14 dana u karantinu).

Na zvaničnom sajtu ATP-a, u utorak ujutro je objavljen zvaničan spisak reprezentacija koje će biti dio ATP kupa, kao i spisak igrača koji će nastupati za tih 16 timova. Ispod imena "Srbija", prvo mjesto zauzima Đoković.

Štaviše, toliko je sigurno da će Novak igrati na ATP kupu govori i sljedeća činjenica - da Đoković nije u timu Srbije, ni Srbija ne bi bila učesnik! Razlog za to je što je drugi igrač Srbije Dušan Lajović trenutno 33. na ATP listi, pa bismo tako po rangu najboljeg igrača u timu pali iza Bugarske i Hrvatske, selekcija koje ni ne učestvuju na ATP kupu.

ATP je objavio i izgled grupa za njihovo novo takmičenje, a Srbija će biti u grupi A uz Norvešku, Čile i Španiju. To bi u nekim ranijim godinama moglo da dovede do susreta s Rafaelom Nadalom, ali legendarnog Majorčanina očekivano nema na ATP kupu, te će im najbolji igrać biti Roberto Bautista Agut.

U grupi B će igrati Rusija, Italija, Austrija i Australija. Grupu C čine Njemačka, Kanada, Velika Britanija i SAD, dok će u D grupi nastupati Grčka, Poljska, Argentina i Gruzija.

U timu Srbije prijavljena je jedna promjena, pa će uz Đokovića, Lajovića, Filipa Krajinovića i Nikolu Ćaćića igrati i Matej Sabanov, jedan od dvojice braće blizanaca koji su donedavno nastupali pod hrvatskom zastavom.

Ipak, ono najvažnije je da ćemo Novaka Đokovića gledati u Australiji u pohodu na ATP kupu, a onda, izvjesno je, i Australijan open!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC