• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspeo je: Endi Marej osvojio titulu posle 960 mračnih dana!

Autor mondo.rs

Na primeru velikog šampiona iz Škotske možemo da naučimo važnu lekciju: Nikada ne odustajte!

Endi Marej pobedio je večitog rivala Novaka Đokovića u poslednjem meču sezone 2016, borbi za trofej na ATP finalu sezone u Londonu, osvojio devetu titulu te godine i postao najstariji teniser u istoriji koji je postao svetski "Broj 1".

Početkom marta sledeće godine, u vidno lošijem stanju nego prethodne jeseni, Škot je osvojio turnir Serije 500 u Dubaiju i - uporedo sa Đokovićem - ušao u najmračniji period u karijeri.

Možda će vas zanimati

Dva puta morao je na operaciju kuka, više puta savetovan je da se povuče, kako bi jednog dana mogao normalno da hoda, dodate su mu i "pločice" čiji je zadatak bio da kosti i ligamenti "legnu" na mesto, a sam Endi između prvog i drugog hirurškog zahvata kroz suze je priznao da je bol sa kojim se svakodnevno suočava jedva podnošljiv.


Tačno 960 dana od 45. titule u karijeri osvojene 3. marta 2017. u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, veliki šampion i još veći borac vratio se na tron.

U finalu Antverpena, Marej se susreo sa starim rivalom Stenom Vavrinkom, pao u set zaostatka i dobio naredna dva posle dva časa i 28 minuta velike borbe: 3:6, 6:4, 6:4.

Ova nedelja popodne, nažalost, nije bila jednako srećna za našeg Filipa Krajinovića, koji je doživeo poraz u finalu turnira u Stokholmu.

Švajcarac je prvi napravio brejk u "majstorici", poveo 3:2, ali je to bio samo uvod u još tri brejka u nizu, posle čega je Marej morao da se suočava sa vezanim brejk loptama za 34-godišnjeg Vavrinku pri rezultatu 4:4.

Kada se izborio sa ovim izazovom, napao je servis protivnika i novim brejkom krunisao povratak na ATP tur u velikom stilu.

Pogledajte taj trenutak...


Marej je pokušao da se vrati prošle zime, ali je u Brizbejnu zabeležio pobedu i poraz, a na Australijan openu ispao već u 1. kolu, posle čega je najavio da će se verovatno povući, ali pre toga pokušati još jednom operacijom.

Nova pauza potrajala je do jula, kada se vratio na teren u Sinsinatiju i Vinston-Salemu. Kako je to izgledalo najbolje svedoči njegova odluka da povuče prijavu sa US opena i vrati se na bazični nivo. Trenirao je na Majorki i pokušao na turniru koji je u avgustu održan na tom španskom ostrvu, da bi potom otputovao u Kinu i nagovestio da bi, ako ništa drugo, početkom naredne sezone mogao da zaigra ozbiljan tenis.

U Džuhaju izgubio je od Aleksa De Minaura posle dva sata i 44 minuta, u Pekingu zaustavio ga je Dominik Tim posle sat i 55 minuta, u Šangaju je igrao tri sata i 11 minuta u burnom meču sa Fabijom Fonjinijem, sa kojim je imao i žestoke rasprave tokom meča.

Kada se vratio u Evropu, niko ga nije zaustavio - Kimer Kopejans, Pablo Kuevas, Marijus Kopil, Igo Amber i danas Vavrinka u finalu, sa kojim se sastao 20. put i zabeležio 12. pobedu.

Titulu na turniru Serije 250, Škot je osvojio kao 243. teniser na ATP listi. To će se promeniti već u ponedeljak…

Bravo, Endi!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC