• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u finalu poslije 80 MINUTA igre! Norvežani će pamtiti Štokholm!

Autor mondo.ba

Hrvatska poslije dva produžetka i 80 minuta igre golom Muse četiri sekunde prije kraja pobijedila Norvešku i plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

 rukomet Evropsko prvenstvo Norveška - Hrvatska Izvor: Erik Simander/TT NEWS AGENCY

Očekivao se odličan rukomet u polufinalu Evropskog prvenstva u Austriji, Švedskoj i Norveškoj ali ono što su priredili Norveška i Hrvatska ostaće upisano u anale.

Hrvatska je izborila svoje treće finale Evropskog prvenstva pobjedom 29:28 protiv Norveške nakon 80 MINUTA IGRE!

Marin Šego odbranio je šut Gorana Johanesena u samom finišu, a onda je Željko Musa pogodio četiri sekunde kraja za pobjedu i tako riješio prvo polufinale nakon duplog produžetka.

Bio je to revolveraški obračun Domagoja Duvnjaka i Sandera Sagosena, a uprkos tome što je srednji bek Norveške postigao deset golova, odnosno dva više od rivala, hrvatski reprezentativac dobio je ovaj pojedinačni duel.

Rukometaš Kila još jednom je odigrao za udžbenike "prednjeg" u hrvatskoj odbrani 5-1, ali i pogađao kada je bilo najpotrebnije, pa i onaj udarac, koji je ostavio "kauboje u životu".

I jedni i drugi imali su priliku da se odlijepe u odlučujućim trenucima regularnog dijela, pa i nastavka, ali vidjeli smo pravu dramu u kojoj je Hrvatska stigla do izjednačenja 26:26 golom Duvnjaka iz SEDMERCA nakon isteka vremena prvog produžetka koji se igrao dva puta po pet minuta.

Nakon njegovog okršaja sa Sagosenom u produžecima, gdje su i jedan i drugi pogađali za svoju ekipu, Duvnjak je matirao Bergeruda i spriječio da se ponovi istorija, odnosno ono polufinale Svjetskog prvenstva 2017. u pariskom  "Bersiju“ kada je Hrvate od finala dijelio samo jedan šut. I to onaj sa sedam metara.

Tjornborg Bergerud odbranio je tada sedmerac Zlatku Horvatu nakon isteka vremena i meč je otišao u produžetke u kojima je Norveška stigla do pobjede 28:25 i obezbijedila svoju prvu medalju na velikim takmičenjima.

Malo je nedostajalo da Horvat bude tragičar i ovog polufinala, pošto mu je Bergerud, odbranio pokušaj sa krila minut i po kraja prvog produžetka pri vođstvu Norvežana, ali su oni uprskali naredni napad, a onda skrivili sedmerac, koji je Duvnjak pretvorio u pogodak za izjednačenje.

Norvežani su porazom od Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva ostali bez "velike" premije. Naime, Norvežani su za plasman u finale trebali dobiti po 3.000 evra, dok bi evropsko zlato i plasman na Olimpijske igre svakom igraču donio po "čak"18.000 evra.

Norveški golman bio je sjajan i u petak uveče u štokholmskoj Tele2 Areni , ali i Marin Šego na drugoj strani, koji je fantastičnim odbranama posebno u prvom poluvremenu motivisao rukometaše Hrvatske da stignu do prednosti 12:10 protiv dvostrukih vicešampiona svijeta.

Taj rezultat donio je Marino Marić dvije sekunde prije kraja prvog dijela i tako zaokružio odlično poluvrijeme u kojem je imao imao stoprocentan učinak.

Bez Luke Cindrića u drugom poluvremenu, koji je očigledno muku mučio sa povredom, Hrvatska je nakon izjednačenja Norveške stigla ponovo do "plus dva“ – 19:17, a onda dozvolila novi povratak protivniku.

Golom Guleruda stigli su Norvežani do prednosti 22:21, a onda propustili veliku priliku da se „odlijepe“.

Najbolji igrač Norveške i najbolji strijelac prvenstva Sander Sagosen izveo je sedmerac, ali je Ašanin odbranio njegov šut, a Domagoj Duvnjak sa dva vezana gola donio prednost Hrvatskoj.

Ni to međutim nije bio kraj drame u Štokholmu.

Norvežani su poslije odbrane Bergeruda dobili novu priliku za izjednačenje, ali je Ašanin odbranio i sedmerac Jondala, da bi krilni igrač Norveške nešto kasnije ipak pogodio za izjednačenje 23:23.

Imali su Hrvati 21 sekund za posljednji napad, međutim, akcija koju je smislio Červar na tajm autu nije urodila plodom, šut Duvnjaka je izblokiran i meč je otišao u produžetke.

Još dvadeset minuta rukometa se igralo u prvom polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu, a Hrvati su bili uspješniji u tom periodu. Produžeci su završeni rezultatom 6:5 za selekciju koju predvodi Červar, a rukometaši Hrvatske će imati novu priliku da se domognu prvog evropskog zlata.

Duvnjak je susret završio sa osam postignutih golova i najzaslužniji je za plasman svoje ekipe u finale. Pratio ga je Marić sa šest golova, dok su na drugoj strani terena efikasni bili Sagosen sa 10 pogodaka i trojica igrača sa po četiri postignuta gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC