• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o Tokiju 2020: Pripremaću se isto da doživim što NE mogu nigde!

Autor Mladen Šolak

"Pristupiću kao i svim turnirima, ali i sa željom da doživim ono što ne mogu na drugom mestu", rekao je bronzani iz Pekinga pred pohod na zlato u Tokiju.

 Novak o Tokiju 2020: Pripremaću se isto da doživim što NE mogu nigde! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pravo sa treninga, doduše bez "patriotskih" boja na sebi, Novak Đoković pojavio se u konferencijskoj sali raspoložen za razgovor sa očekivano i opravdano velikim brojem reportera.

Potom je saznao da su "reporteri" danas i njegove kolege iz olimpijskog tima Srbije, što ga je prijatno iznenadilo.

Nasmejao se i poručio da je spreman.

Na 156 od otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, naravno, jedno od najčešćih pitanja bilo je vezano za jednu od retkih stvari koje 32-godišnji Beograđanin (još) nije postigao u karijeri koja će izvesno ostati upamćena kao najveća ikada u muškom tenisu.

Ali, "to" zlato...

"Olimpijske igre... Najveća sportska smotra, najznačajniji sportski događaj", rekao je odmah jasno i glasno bronzani sa Igara u Pekingu 2008.

"Znamo šta one predstavljaju, čast je i privilegija što mogu da učestvujem kao predstavnik Srbije. Imao sam zadovoljstvo i čast da 2008. nosim zastavu, na poslednje dve ceremonije nisam bio prisutan i zato imam želju da ove godine u Tokiju ne propustim otvaranje", rekao je i dodao:

"To, naravno, zavisi od rasporeda".

Kao klinac, Novak je leti udarao lopticu na Kopu, a zimi skijao. I danas koristi priliku da otputuje na zimovanje sa suprugom Jelenom i dečicom. Jedno od prvih video poruka koje su emitovane bila ona od Nevene Ignjatović.

Pogledajte šta je Nevena pitala Novaka i šta joj je on odgovorio.


Gren slem turnir igra se četiri puta godišnje, dok su Letnje olimpijske igre jednom u četiri godine. Posle medalje u Pekingu 2008, Đoković je zaustavljen u polufinalu, pa poražen u meču za bronzu u Londonu 2012, dok je šokantna i emotivna eliminacija na startu turnira u Riju 2016. bila zapravo najava najtežeg perioda u njegovoj karijeri i povlačenja iz tenisa na šest meseci.

Danas, kao osvajač pet od poslednjih sedam gren slem trofeja od povratka tenisu posle operacije lakta i povratka Marjana Vajde posle egzibicije sa Andreom Agasijem, Đoković kaže da će pristup i način rada pred put u Tokio biti isti kao pred odlazak u Melburn, Pariz, London, Njujork i ostale svetske teniske prestonice.

"Pristupiću kao i svim turnirima, ali i sa željom da doživim ono što ne mogu na drugom mestu. Atmosferu u olimpijskom selu, da u menzi delite obrok i životna iskustva sa najboljim sportistima sveta, da iz njihovih pričama prepoznate sebe... Nadam se da ću to doživeti", govorio je osvajač 17 "mejdžor" trofeja i jedini teniser u istoriji koji je osvojio svaki od devet mastersa.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC