• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Klubovi PL BiH podržavaju prekid i šampionsku titulu za Borac m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Velika većina klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine podržaće inicijativu Marinka Umičevića, potpredsjednika Rukometnog saveza BiH da se potpuno prekine sezona zbog pandemije koronavirusa i banjalučki Borac m:tel proglasi šampionom.

 MONDO: Klubovi PL BiH za prekid sezone i da RK Borac bude šampion Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nakon pandemije koronavirusa u Evropi, stala su praktično sva sportska takmičenja, pa tako i rukometna Premijer liga BiH.

Svakodnevno se u BiH pojavljuju novi slučajevi oboljelih, pa je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević predložio da se potpuno prekinu sva takmičenja i da se proglase prvaci u muškoj i ženskoj konkurenciji na osnovu trenutnog plasmana.

Time bi Borac m:tel u muškoj, a Grude u ženskoj, postali prvaci BiH za aktuelnu sezonu 2019/20.

Možda će vas zanimati

S njegovom inicijativom slažu se u Rukometnom klubu Vogošća Poljine Hils, čiji predsjednik Fetah Kadrić nema dilemu šta treba učiniti u ovom trenutku.

"Punu podršku od nas ima Umičevićeva ideja. Živote i zdravlje igrača ne smijemo dovesti u pitanje. Vogošća i kanton Sarajevo je za prekid takmičenja i Borac bi bio prvak. Suludo bi bilo da uopšte razmišljamo o nastavku takmičenja. Svi koji to žele su nerazumni. Živimo u pandemiji koronavirusa, a ne samo epidemiji i stvarno je iluzorno pričati da nastavimo prvenstvo", rekao je Kadrić za naš portal.

I direktor živiničkog Konjuha Jasko Omerefendić ima isto mišljenje i vjeruje da je besmisleno uopše pričati o nastavku rukometnog prvenstva.

"Konjuh apsolutno podržava inicijativu koju je iznio potpredsjednik Saveza Marinko Umičević, prvenstva u ovakvih okolnostima potpuno gubi smisao", rekao je Omerefendić.

Stav visočke Bosne još nije prošao kroz klupske procedure, ali predsjednik Visočana Adnan Delić takođe diže ruku za ideju Marinka Umičevića.

Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

"Na Upravnom odboru kluba nismo pričali još na ovu temu, ali moj lični stav je da se slažem sa tom inicijativom. Besmisleno je pričati ili djelovati u bilo kom drugom pravcu osim prekida Premijer lige BiH. Bespredmetno je raspravljati o tome jer nikako ne smijemo da dođemo u situaciju da igrači obolijevaju ili još gore", rekao je Delić.

I u trebinjskom Leotaru, nemaju ništa protiv, smatra predsjednik Vladan Šegrt, koji je za naš portal naglasio da su Trebinjci prvi raspustili ekipu od svih premijerligaša.

"Apsolutno podržavamo ideju predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske. VIše niko u državi, ali i šire u Evropi i svijetu, ne razmišlja o sportu i to je najbolje rješenje u ovom trenutku. Leotar je prvi klub koji je raspustio igrače još u subotu i obustavili smo sve aktivnosti", rekao je Šegrt.

Iako Banjalučanima ideja Umičevića i podrška najvećeg broja klubova Premijer lige BiH ide u prilog s obzirom da bi postali šampioni, direktor Borca m:tel Vladimir Branković smatra da to nije u ovom trenutku bitno već je najvažnije da se zaštiti zdravlje i životi svih rukometnih radnika u BiH.

"Siguran sam da niko u Borcu nije sretan da ovako postane šampion jer smo uvjereni da bi u nastavku sezone uspjeli dodatno da uvećavamo bodovnu prednost", istakao je Branković.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

I prvi čovjek ovosezonskog rivala Borca, ekipe Gračanice Nedim Musić slaže se sa mišljenjem da ne postoji ni minimum uslova da se takmičenje nastavi.

Ali...

"Ne bismo trebali parcijalno da donosimo rješenja iako mi je kao građaninu BiH i rukometnom radniku ovo rješenje najrealnije. Zdravlje mora biti najpreče, ali ne zbog hranarina ili stanarina, kako je rekao Umičević. U tom slučaju ne bismo trebali samo da proglasimo šampiona već i sve putnike u niži rang, kao i plasmane u Evropu, te ko će naredne sezone upasti u Premijer ligu BiH. Najmanji problem u cijeloj priči je hoće li Gračanica ili Borac biti šampion", istakao je Musić i dodao:

"Treba odgovoriti na sva pitanja, a ne zadovoljiti interese jednog kluba bez obzira kako se zvao. Šta dobijamo ako proglasimo prvake? Nećemo plaćati hranarinu za igrače koji su već otišli kućama?".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC