• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ISTORIJA! REKORD JE NOVAKOV! Prvi i u 2021.
 ISTORIJA! REKORD JE NOVAKOV! Prvi i u 2021.

ISTORIJA! REKORD JE NOVAKOV! Prvi i u 2021.

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Uzbudljiv meč u Beču! Novak je uspeo da ispiše istoriju.

 ISTORIJA! REKORD JE NOVAKOV! Prvi i u 2021. Izvor: Guliver/Getty Images, Thomas Kronsteiner/Getty Images Europe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nosiće zvanje najboljeg i naredne godine!

Pobedom nad Bornom Ćorićem 7:6, 6:3, Đoković je izjednačio rekord Pita Samprasa koji je šest sezona završavao kao prvi reket sveta. Sada je taj rekord i Noletov.

Priredili su Novak i Borna spektakl u Beču. Novak nije znao kako da slomio otpor hrvatskog tenisera u prvom setu, pa je tako došlo do taj brejk u kom je srpski as spasio čak četiri set lopte, ali je zato svoju priliku odmah iskoristio(13:11).

Tokom drugog seta Nole je igrao neuporedivo sigurnije, a na mreži je pokazao pravi šou. Ćorić nije mogao ništa Đokoviću koji je sa dva brejka došao do velike pobede kojom je ponovo zapisao istoriju.

Novakov protivnik u četvrtfinalu biće poznat nakon meča Hurkač-Sonego.

Pročitajte i ovo

20:03

POBEDA!

Novak je pobedio Bornu Ćorića 7:6. 6:3 !

20:02

Đoković je izborio prvu meč loptu na Bornin servis i posle duge razmene je nije iskoristio. Pokušao je snažnim bekhendom da dobije još jednu priliku da završi meč, ali je ta loptica otišla u mrežu.

Ćorić zatim nije mogao da iskoristi prvu gem loptu pa je Novak ponovo impresivnim smečom doveo gem do još jednog izjednačenja.

19:55

Novak blista na mreži

5:3- Probudio se Borna na Đokovićev servis. Publike ima malo, ali su oduševljeno ispratili atraktivan poen koji je pripao Hrvatu. Prštali su voleji, ali je Ćorić zakucao smeč, ali onda je Novak pokazao klasu! Sa drugog kraja terena je stigao jednu lopticu, a drugu je nestvarno uhvatio na mreži iako je delovalo da je predaleko. Na gem je do rekorda!

19:49

Ćorić drži priključak

4:3- Iako je u sedmom gemu drugog seta Đoković pružio odličnu igru, Ćorić posle teže dobijenog gema uspeo je na lakši način da se rezultatski približi Novaku. Manje je grešaka napravio tokom gema, a servis je bio na solidnom nivou.

19:44

Predstava na mreži

4:2- Nole i dalje priređuje šou sa volejima. Siguran sa još jednim asom potvrdio je vođstvo. Ćorić je u ovom gemu uspeo do samo jednog poena.

19:41

Novak imao priliku, ali Borna ne odustaje

3:2- Borna pokazuje prve znake umora. Evidentan pad energije pa zatim greške iz forhenda koje nisu bile toliko česte. Novak je dobio dve prilike za novi brejk. Ipak, prvu je prokockao neiznuđenom greškom, a na drugu brejk loptu Ćorić je upisao viner. Dobio je i treću priliku srpski as ali je lako ispustio, a zatim glasno uzviknuo "Ne"! , isfrustriran svojom greškom. Borna je asom smanjio Noletovu prednost.

19:33

Potvrđen brejk

3:1- Novak je sigurnije ušao u servis gem. Konačno perfektno bez izgubljenog poena osvaja gem. Ponovo je Ćorić aplaudirao, ovoga puta na fantastičnu bekhend paralelu.

19:29

Konačno prvi brejk!

2:1- Konačno se razigrao Nole na protivnikov servis. Na potezima za 30:30 mu je aplaudirao i rival. Neiznuđena greška Ćorića je donela Novaku prvu brejk loptu u meču, a zatim Borna poklanja i duplu servis grešku za vođstvo!

19:24

Đoković se drži

1:1- Fantastični poeni za Novaka. Sigurni forhendi, odličan bekhend i smeč za izjedančenje.

19:22

Počeo je drugi set! Ćorić siguran na servisu

1:0- Baš kao što je započeo prvi set, i početak drugog je obeležen maratonskim poenom koji je pripao Ćoriću. Novak je malo pokazao i nervozu jer ritern nije na nivou na kom ume da bude. Borna je sigurno došao do prvog gema drugog seta, a Nole se sarkastično osmehnuo ka tribinama i prokomentarisao "Pa kako bre?"

19:15

19:11

Nole je uspeo da povede u setovima 1:0!

Novak je došao do druge set lopte, ali je identično sprečio Ćorić Novakovo vođstvo kao na prvu set loptu za srpskog tenisera - 11:11.

Treću priliku da povede u setovima Novak je uspeo da iskoristi- 13:11.

19:08

Ovo je maraton!

Borna Ćorić prokockao je i treću set loptu, pa je konačno Novak uspeo da dođe do prilike za set - 9:8, ali Ćorić petim asom sprečava da Nole povede. 

Ponovo je usledila set lopta za Ćorića koju je Novak sprečio forhend vinerom - 10:10

19:04

Asom je došao Ćorić do set lopte - 5:6, ali je Novak hrabro izašao na mrežu i kratkim volejom izjednačio. 

Olako je poklonio drugu set loptu Novak Hrvatu. Poslao je lopticu u mrežu za Bornino vođstvo - 6:7, srećom po Noleta Ćorić u kjlučnom trenutku ponovo je pogrešio -7:7

18:59

Dugačka razmena sa osnovne linije i za kraj poena Ćorić  je skratio loptu koje Đoković nije uspeo da stigne- 3:4

Vratio je srpski as istom merom za još jedno izjednačenje, a onda kao i tokom celog prvog seta neiznuđenom greškom Borna dopušta Novaku vođstvo - 5:4.

18:55

Nezgodan Ćorić

2:2- Kao i u meču protiv Krajinovića, Novak je vođstvo morao da potraži u taj brejku. Do 2:0 dolazi lako, ali onda upisuje Ćorić poene i nezgodnim volejem dolazi do izjednačenja. 

18:52

Igra se taj brejk

6:6- Razbudio se Novak! Konačno posle dva Ćorićeva gema sa nulom, Đoković uzima poen na rivalov servis. Mada se popravio energetski prvi reket sveta i dalje bespomoćno traži rešenje za Bornin servis. Nije dovoljno zapertio Nole, pa se tako igra taj brejk.

18:47

Opet spašena brejk lopta

6:5- Gem je počeo dugačkom razmenom koju osvaja Nole odličnim volejom, ali onda je i Ćorić pokazao kako se igra ovaj udarac. Šou na mreži su priredila dva tenisera.

Novak ponovo nije mogao lako do svog servis gema. Na 30:30 Borna je stigao do treće brejk lopte, koju je ispustio olakom neiznuđenom greškom, ponovo je u pitanju bio bekhend. Razbudio se Novak pa sigurnim smečom došao do prednosti a zatim istim udarcem sačuvao gem.

18:39

5:5- Borna je razigran,smanjio je greške, a pojačao vinere pogotovo forhendom. Novak i dalje nema rešenje kako da poremeti Ćorićev servis. Ponovo gem sa nulom.

18:37

Đoković spasio dve brejk lopte

5:4- Ćorić uzima prvi poen u gemu na Novakon servis ali se brzo dobrim smečom Nole vraća i prekida Ćorićevu seriju.

Izazvao je Nole na mrežu Bornu, ali se to nije dobro završilo po njega, jer je hrvatski teniser poslao lopticu u dijagonalu do koje Novak nije mogao. Prva Noletova greška kojom gubi bitan poen. Ćorić ima prvu brejk loptu. Prvi reket sveta se nije uplašio i ponovo poslao rivalu snažan smeč za 40:40. Međutim, krenuo je Borna da se raspucava i sjajnim forhend vinerom dolazi do druge prilike za brejk. Srećom, drugi as za Đokovića i ponovo izjedačenje. Zatim i prva gem lopta u gemu i Bornina greška za Novakovo vođstvo.

18:29

Borna počeo dobro da servira

4:4 - Borna otvara gem odličnim servisima. Đoković nema rešenje tokom ovog gema za protivnikov servis. Ne uspeva da pronađe pravi ritern, a onda na 40:0 za Hrvata Nole greši.

18:26

Noletov prvi as

4:3- Kvalitetne razmene i prvi as za Novaka Đokovića. Ovo je prvi gem koji je Nole dobio sa nulom u meču. Upisani i vineri, a Borna nastavlja da niže greške.

18:22

Preko grešaka Ćorić ipak uspeva do gema

3:3- Ni ovaj gem ne prolazi bez grešaka bekhendom. Ćoriću i sa tribinama dovikuju "Daj Boki" zbog grešaka pomenutim udarcem. Ali Novak se ne kreće onako kako ume, i Borna uz sve greške uspeva do servis gema.

18:17

Nole siguran na svoj servis

3:2- I konačno prva duža razmena pripada srpskom asu! Ćorić sve stiže, ali sada je Novak skratio lopticu na fantastičan način, pa tako njegov protivnik nije mogao ništa da uradi. Ponovo je na Đokovićev servis 40:30, ne dopušta Borna tako lako srpskom teniseru da povede, ali ponovo neiznuđenom greškom daje Novaku poen za vođstvo.

18:12

Novak kreće da napada, ali se Hrvat čuva

2:2- Jake lopte šalju oba tenisera. I Hrvata muči bekhend pa je tako srpski teniser uspeo do 0:30. Jedan lak poen, a zatim ponovo duža razmena koju Borna osvaja impresivnim volejem koji je Novak samo zakačio reketom. Ćorić do gem lopte stiže prvim asom i onda Novakom greškom stiže do izjednačenja.

18:07

2:1- Novak započeo odličnim vinerom, ali beleži i prvu duplu servis grešku. Na 40:15 Đoković šalje lopticu u mrežu, ali već u narednom poenu forhend odlično služi i uz pomoć ovog udarca Nole čuva svoj servis gem. Bekhend u prva tri gema ne služi najbolje Novaka.

18:03

1:1 Ćorić siguran na svoj servis. Beleži i prve vinere i ponovo dobija poen duže razmene udaraca. Novak se branio ali ga protivnik izaziva na greške.

17:59

Počeo je meč, Novak na servisu

1:0- Lako je Đoković došao do tri gem lopte ali onda sa dve greške dopušta dva poena rivalu. Ipak, Ćorić je u prvoj malo dužoj razmeni poslao lopticu u aut i tako Novak dolazi do gema.

17:49

Novak i Borna su na terenu!

Najbolji teniser sveta i 24. plasirani igrač na ATP listi izašli su na teren i uskoro počinju meč. Malobrojna publika sa velikim oduševljenjem je dočekala tenisere.

17:34

Cicipas bolji posle preokreta, čeka se Đoković

Grčki teniser Stefanos Cicipas nakon što je izubio prvi set od Nemca Lenarda Štrufa preokrenuo je i pobedio (6:7,6:3,6:4).

Posle ovog meča, očekuje se početak duela Đoković- Ćorić.

17:26

Meč uskoro počinje

Planiran je za 17.30, ali se sada očekuje kraj duela Cicipas - Štruf

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije