Ostali sportovi

Gračanica se kockala, ali se pridružila Borcu: BiH sigurno ima dva predstavnika u trećem kolu Evropskog kupa!

Autor Dragan Šutvić

Tim Damira Doborca bio je na rubu eliminacije sa evropske scene, ali je uspio da sačuva prednost iz jučerašnjeg meča sa Odesom

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nije moglo bez drame!

Ekipa Gračanice juče je, trijumfom nad Odesom rezultatom 22:28, napravili značajan korak ka plasmanu u treće kolo EHF Evropskog kupa. Danas, u revanšu igranom takođe u Ukrajini, bh. predstavnik je mogao sve da prospe, ali na kraj, uz dosta sreće, odlazi u narednu fazu:

GRAČANICA – ODESA 26:30

Dobro je Gračanica počela današnji meč, pogodivši prvih šest šuteva na meču, ali je nakon toga Odesa preuzela kontrolu nad utakmicom i već u prvom dijelu u nekoliko navrata stizala do prednosti od šest golova (8:14, 9:15, 10:16, 11:17), kojom je završen sinoćnji okršaj.

U 38. minutu ukrajinski tim je prvi put na današnjem duelu stigao do plus sedam (15:22), koliko je bilo i polovinom drugog poluvremena (16:23, 18:25), ali je, ipak, bh. ekipa smogla snage u finišu i od 20:26 desetak minuta prije kraja, stigne na 25:28 u 56. minutu i, praktično, ovjeri plasman u narednu fazu.

U sastavu Gračanice najefikasniji je sa sedam golova bio Nikola Perović, pet je postigao Dušan Živanov, a po četiri Adi Džinović i Halil Šahdanović.

Kod Ukrajinaca, Vadim Virič je postigao devet, a Ruslan Diakonu osam golova.

Ekipa Gračanice tako se pridružila banjalučkom Borac m:telu, koji takmičenje počinje od trećeg kola.

Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja će sljedećeg vikenda igrati revanš protiv Bukurešta, ali se, praktično, već sinoć oprostila od plasmana u narednu fazu, dok će četvrti predstavnik BiH, visočka Bosna, krajem naredne nedjelje odigrati dvije utakmice protiv Bese sa "Kosova".

GRAČANICA: Perović 7, Bosić, O. Mehmedović 1, Džinović 4, Hušić, Mehmedčehajić, Živanov 5, D. Mehmedović, Hadžihasanović, Dželilović 1, Musić, Šahdanović 4, Šuša, Ilić 1, Kadrić 1, Ćuzović 2. Trener: Damir Doborac.

ODESA: Sudavcov, Ivančenko 2, Leontijev, Samolevski 1, Didenko, Diakonu 8, Dranji, Buhakov, Kovalenko 3, Napadailo 4, Maloman 2, Nikoljuk, Virič 9, Marčenko, Mazur 1. Trener: Mikailo Ščukin.