Ostali sportovi

Srbija tragično ispala sa prvenstva Evrope: Svjetske šampionke izbacile Srpkinje sa takmičenja!

Autor Dragan Šutvić

Poslije pobjede Holandije nad Mađarskom Srbija je zbog lošije gol razlike ispala sa EURA.

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije je izgubila svoj meč trećeg kola Evropskog prvenstva u rukometu od Hrvatske 25:24 i tako ostavila svoju sudbinu u tuđim rukama.

Bila joj je potrebna pobjeda Mađarske nad Holandijom u posljednjem meču ove grupe, ali se to nažalost nije desilo.

Mađarice su povele u prvom poluvremenu i dugo su držale četiri gola prednosti, ali su poklekle u finišu prvog dijela i Holandija je uhvatila priključak.

U drugom poluvremenu Holanđanke su pronašle put do pivota, zaigrale brže i tečnije u napadu. Vidjelo se da drže sve konce igre u svojim rukama, polako su slamale otpor protivnica i uspjele su da u posljednjih deset minuta potpuno preokrenu.

Od kada su povele u 45. minutu držale su prednost do kraja, a ona se u posljednjih pet minuta povećala, tako da su na kraju aktuelne svetske šampionke lako došle do pobjede i drugog kruga.

Srbija takmičenje završava u prvoj fazi, iako su djevojke prvenstvo započele pobjedom nad svetskim šampionom. Na kraju je su u grupi tri ekipe završile takmičenje sa po 2 boda, ali je u međusobnom skoru srpski tim zbog ubjedljivog poraza od Mađarske imao najgoru gol razliku.

Tabela: Hrvatska 6, Mađarska 2, Holandija 2, Srbija 2.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

(mondo.rs)