ZVANIČNO

ŠOK - Federer odustao od Australijan opena: Hoće li se uopšte vraćati tenisu?

Autori Milutin Vujičić 000

U njegovim godinama tijelo se mnogo sporije oporavlja poslije operacije.

Izvor: Youtube/Preintscreen/Australian Open TV

Rodžer Federer neće igrati na Australijan openu 2021. godine, potvrdio je njegov agent Toni Godsik u izjavi za agenciju "AP.".

Očekivalo se da će legendarni Švajcarac upravo u Melburnu napraviti povratak poslije operacije koljena, trenirao je vrijedno prethodnih mjeseci, ali evidentno je da nije još dovoljno spreman da bi mogao da zaigra na grend slem turniru.

Federer juri 21. grend slem, kako bi ponovo pobegao Rafaelu Nadalu, pa će tako Španac imati šansu u Australiji da ga preskoči, ali pita se i Novak Đoković koji je na 17.

"Rodžer je odlučio da ne igra u Australiji. Napredovao je u oporavku prethodnih mjeseci, ali posle konsultacija sa timom, odlučio je da se njegov dugo očekivani povratak na teren još pomjeri", poručio je Godsik u izjavi za "AP".

Jasno je da Federer više nije tako mlad i da proces oporavka traje mnogo duže, a mnogi se pitaju da li će se uopšte više vraćati tenisu poslije ovoga...

Sudeći po izjavi njegovog agenta - to nije sporno i planira da se vrati.

"Razgovaraćemo sa turnirima koji počinju krajem februara i na osnovu toga formirati raspored", poručio je Federerov agent, dok su čelnici Australijan opena poželeli brz oporavak Švajcarcu uz poruku da ga očekuju 2022. godine.

Australijan open se igra od 8. februara u Melburnu, a titulu brani osmostruki šampion Novak Đoković.

(MONDO)