Neuništiv!

Rodžere, pitaj Zimonjića za savet: Srbin se vratio u 43. godini i uradio ono što niko nije verovao da je moguće!

Autor Bojan Jakovljević

Srbin je uradio nešto što nikome nije padalo na pamet da je moguće.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović, Youtube/Roland Garros

Mnogo prašine se diglo oko odlaska Nenada Zimonjića sa mesta selektora teniske reprezentacije Srbije. 

Njega je zamenio Viktor Troicki, a kada se prašina malo slegla počelo je da se priča o predstojećem Australijan Openu, Novaku Đokoviću i njegovom pohodu na obaranje rekorda koje drži Rodžer Federer.

Švajcarac neće igrati na Australijan Openu i svi se pitaju da li će se posle pauze od godinu dana u 40. godini ikada vraćati na teren. Ako to i uradi, neće to biti takav uspeh kao povratak Nenada Zimonjića na teren u februaru 2019. godine. 

Tada je najbolji srpski dubl igrač svih vremena zaigrao u Sofiji posle duge pauze i u 43. godini se vratio na teren. U tom trenutku je bio selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, ali je tog februara ceo svet sa divljenjem gledao u Zimonjića. 

On je tada u Sofiji u dublu sa Jirgenom Melcerom izgubio od Roćea i Tekaua u dva seta, ali je ušao u istoriju. Postao je jedini teniser koji je ikada odigrao meč sa oba veštačka kuka! On se posle brojnih povreda operisao i propustio veliki period zbog rehabilitacije, a onda sa plastičnim kukovima izašao na teren. 

Ako se Federer vrati na teren u narednoj sezoni, to će svakako biti impresivno, ali daleko od podviga koji je uspeo da učini Nenad Zimonjić!