NEMA RJEŠENJA!

Kraj?! Olimpijske igre se otkazuju i ove godine? Tokio i Japan žele organizaciju 2032, Australijan open im otvorio oči

Autor Dragan Šutvić

Izgleda da je to to...

Izvor: Profimedia

Sada je sve izvjesnije, samo je još potrebno da neko to javno kaže:

Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine - neće biti!

Tako bar tvrdi britanski "Tajms", koji donosi ekskluzivu da najveće sportske smotre neće biti ni ove godine!

Kako piše renomirani list, vlasti u Japanu su privatno zaključile da Olimpijske igre u Tokiju moraju da budu otkazane zbog korona virusa, a fokus će sada postati obezbjeđivanje organizacije Igara u narednom slobodnom ciklusu, dakle 2032. godine!

Prema izvorima koje "Tajms" ima u vladajućoj koaliciji u Japanu, postoji saglasnost da Olimpijske igre, koje su 2020. već pomjerene za 12 meseci, jednostavno nemaju nikakvu opciju osim da propadnu.

Sada je cilj tamošnjih vlasti da sve predstave kao neizbježnu činjenicu, kako bi se opravdalo trošenje 25 milijardi američkih dolara na organizaciju OI.

Te Igre u Tokiju su u čak 75% bile finansirane od strane javnog novca i sada je potrebno spasiti obraz i lice pred japanskom javnošću.

"Tajms" kao primjer gotovo nemoguće situacije u kojoj se nalazi Tokio navodi i Australijan open i sve teškoće koje je to takmičenje značajno manjeg obima imalo.

Navodi se i da je čak 80% javnosti u Japanu protiv toga da se OI u Tokiju održe ove godine.

"Niko ne želi da to kaže prvi, ali konsenzus je da je to preteško. Lično, mislim da se neće održati", rekao je izvor "Tajmsa".

To bi značilo da će prve Olimpijske igre poslije Rio de Žaneira 2016. biti Pariz 2024. godine, potom Los Anđeles 2028. godine, a u Japanu se nadaju da bi MOK mogao da dodijeli organizaciju Tokiju 2032. iz - sažaljenja...

(MONDO)